Tag naturen med hjem

Hvis du nyder at være ude i naturen, har du sikkert også tænkt, at det ville være rart at tage noget af naturen med hjem.

Kryddersnaps

I foråret begynder de små planter så småt at titte frem og rigtig mange af dem kan bruges som smagsgivere i alkohol. Her i april og maj skal vi skynde os at nå at få fat i træernes knopper. Eg, bøg, og rakler fra hassel er værd at lede efter i skoven lige nu. Ellers er det mest blade og blomster, der er spændende og vover du dig ud af skoven og på tur ved stranden kan du for eksempel finde marehalm, eller hybenroseblomster. Går du i stedet i hede- og moseområder kan du være heldig at finde porseblade eller -rakler, og hvis du ved hvor der står tormentil, er denne plantes rod klar til at blive gravet op, renset og lagt i sprit. Du kan også kombinere snapsekrydring med havearbejde og bruge mælkebøttens gule blade til at krydre med.

Find inspiration til din næste snaps med snapsekongens årskalender over naturens smagsgivere.

Madlavning

Et sted hvor der også er rig mulighed for at udnytte naturen - og skoven - er selvfølgelig i køkkenet! Hvis du planlægger den ordentligt kan du spise det meste af din have - selv dit ukrudt kan omdannes til en gastronomisk oplevelse. Og hvis ikke maden skal komme fra have til mave, ja så kan du jo passende gribe en kurv og tage ud at sanke. At sanke betyder egentlig bare at samle en beholdning af noget, men ordet er nært beslægtet med det at høste. Det er også nu birketræerne skal tappes. Så; ud på sanketur med dig og derefter ind i køkkenet for at kreere (mad)kunst!

Læs mere om tapning af birketræer på naturguide.dk

Læs mere om sankelandskaber, råvarer og opskrifter på vildmad.dk

Dekorationer og kreative projekter af naturmaterialer

Naturen er ikke blot pænt at se på, når vi selv er ude i den, den kan også pynte noget så vældigt på vores spiseborde og i vores vindueskarme. Hvorfor ikke tage en tur ud at finde noget at binde en buket af? Eller følge en trend og finde fine sten at male på? Du kunne sågar finde knækkede grene i skoven eller drivtømmer på stranden og bruge det til at skabe flotte billeder eller skulpturer med limpistol og lidt ekstra remedier.

Du finder masser af inspiration til kreative projekter i appen Pinterest, som er tilgængelig i App Store og Google Play.

Bliv inspireret til kreative projekter af naturmaterialer med børnene på kreativmedungerne.dk

Til sidst en opfordring

Husk at værne om naturen, når du bevæger dig ud i den og vær særligt varsom, når du tager noget af den med dig hjem: tag aldrig mere end du skal bruge og lad så meget være tilbage af planter og træer, at de kan leve videre.

Tags
Inspiration