Styrk dit barns læselyst og læsefærdigheder

Børns læselyst og læsefærdigheder kan stimuleres på mange måder. Traditionelt set har læsetræning taget afsæt i fysiske bøger, men i dag fylder digitale medier rigtig meget i børns liv.

Mange børn er tiltrukket af skærme, sociale medier og computerspil, og når de færdes på de digitale platforme, støder de ofte på tekstbidder, som de læser. Dermed finder der rigtig meget læsetræning sted, når børnene er online. Det kan være tekster i musikvideoer, snapchatbeskeder eller undertekster på streamingindhold. Rigtig meget indhold stammer fra USA og derfor træner børnene også deres sprogkundskaber, når de bruger nettet, kommunikerer med hinanden online og konsumerer udenlandsk medieindhold. Deres ordforråd udvides markant.

Lær mere om læsetræning

Hvis du ønsker at blive klogere på dit barns læsefærdigheder, så giver vi dig her nogle tips til, hvor du kan lære mere om, hvordan du støtter dit barn i at blive en stærkere læser. Det kræver nemlig øvelse at blive en stærk læser. Denne liste er en blanding af titler der henvender sig til forældre og fagpersoner, der arbejder med børns læsefærdigheder i professionelle sammenhænge.

Kig forbi

Det er desuden vores overbevisning, at den vigtigste indgangsvinkel til at styrke børns læselyst er, at de præsenteres for tekster, digitale som fysiske, som matcher deres forudsætninger, samt vækker deres interesse og nysgerrighed. Vi har et bredt udvalg af litteratur og hvis du ønsker at blive vejledt i, hvordan du finder gode bøger til dit barn, er du velkommen til at kigge forbi biblioteket og få hjælp af en medarbejder. Vi anbefaler naturligvis, at du tager dit barn med, så vi sammen kan finde noget godt indhold på vores fysiske og digitale hylder.

 

Inspiration