Strik til forår og sommer

Af Anonym (ikke efterprøvet)
17.03.21
Nyt strik til de lune forårsdage og den varme sommertid

Selvom barometret i skrivende stund holder sig et pænt stykke under 10 grader, er det ikke for tidligt at få strikket lidt nyt til lune forårsdage og den forhåbentlig varme sommertid.

Både børn og voksne, drenge som piger har brug for let strik til tiden der kommer. Vi giver her et forslag til strikkebøger, som kan give dig inspiration til strikkeriet.

Strik til voksne

Indian dream: sommerstrik til kvinder af Anette Danielsen
Strikkeopskrifter på ni sommerbluser til kvinder, med inspiration fra det indiske subkontinent, hvilket ses i varme farver, tynde garner og luftige hul- og strukturmønstre. Til erfarne strikkere – men der er også udfordringer til begynderen, som gerne vil lidt videre.

Mormors kolonihavehus af Anette Danielsen 
Her fås ikke blot 6 strikkeopskrifter men også 7 madopskrifter til skønne lune sommerdage- og aftener. Annette Danielsen er gået sammen med fotograf og madentusiast Anne Styrbech, som står for den kulinariske afdeling

Finstrikket af Helga Isager
Strikkeopskrifter i den nordiske stil inddelt efter årstidernes gang. Og modellerne er virkelig ”finstrikket” i tyndt uld eller bomuldsgarn. Her er kjoler, trøjer, bluser og veste i 3 størrelser til de voksne og lidt børnetøj til forskellige aldersklasser. Alt vist i naturfarver og/eller bløde pastelfarver, som matcher den nordiske stil med enkle linjer og diskret mønsterstrik perfekt.

Strikkede striber – forår
Her er der forårshåndarbejder i mange glade farver og striber. Strikket påskepynt såvel som brugsting i enkelt minimalistisk stil. Bl.a. pulsvarmere og et lunt sjal til de kølige forårsaftener.

Vakker strikk til alle årstider af Sidsel J. Høivik
Farverig norsk strikkebog med mere end 50 flotte opskrifter til kvinder. Her er kjoler, jakker, tunikaer og meget andet til alle 4 årstider. Her er udfordringer til såvel nystrikkeren som den garvede strikker – mønstre, farver, nyt som gammelt blades til en strålende symfoni. 

Strik til børn

Klompelompes sommerbørn
44 strikkeopskrifter med udgangspunkt i sommertøj til børn. Her er trøjer, bukser, kjoler, gamacher, t-shirt og shorts til babyer og børn, drenge og piger. Kort sagt let og fint strik til den forhåbentlig lune sommer. Der er valgt lette garner som merino og bomuldsblandinger, som absolut ikke generer eller kradser på den sarte barnehud.

Sommerbørn af Sys Fredens 
Her er der opskrifter på tidløst sommertøj, som er rart at have på, da de er strikket strikket og hæklet i lette bomulds- og hørgarner. Der er opskrifter på toppe og bluser til såvel drenge som piger mellem fire og tolv år. Men også en sommerkjole og en nederdel har fundet vej. Her kan nystrikkere også være med, da mange af modellerne er lette at strikke og hækle.

Farverig babystrik af Charlotte Kaae
Farverig 1950'er-inspireret babystrik til 0-2-årige. 6 strikkeopskrifter til bl.a. sparkebukser, vest og sommerdragt. Der er lagt vægt på funktionalitet krydret med fine vintage detaljer, som datidens smarte snit og fine finesser. Anvendeligt hverdagstøj, som sagtens kan bruges til fest. Som et ekstra plus er opskrifterne lavet til 3 forskellige garnkvaliteter, og skulle man have brug for vejledning er der rigtig god hjælp at hente på farverikbabystrik.dk

Vår og sommer: 12 oppskrifter fra 3 mnd. til 12 år 
Temabog fra Klompelompe med norske strikkeopskrifter til de yngste og lidt ældre børn.

Lille Tulla: strik til børn 0-12 år af  Tina Hauglund
Svensk strikkebog. Indeholder 40 opskrifter på huer, dragter, jakker, bukser og små kjoler. Vælg selv, hvilken type garn du vil strikke i – alt efter årstiden. Til forårs og sommerbørn anbefales bomuld.  

Inspiration