Sommerromancer og ferieflirts

01.07.20
Den romantiske litteratur bliver ofte omtalt som en såkaldt guilty pleasure – en nydelse forbundet med et lille gran af skam. Men den romantiske genre kan også noget.

Fitness for kærlighedsmusklerne 

Når mange af os nyder at læse romaner om parforhold og (u)lykkelig kærlighed, skyldes det, at det rører ved noget helt grundlæggende i os. At elske og blive elsket er et basalt behov for os mennesker, og gennem litteraturen kan vi afprøve vores følelsesregister helt uden risiko – uanset, om vi i forvejen lever i et lykkeligt parhold eller ej.

De romantiske bøger er som et fitnesscenter, hvor vi træner kærlighedsmusklerne og kommer i bedre kontakt med os selv, vores følelser og behov.

Tomme kalorier?

Selvfølgelig indeholder visse kærlighedsromaner en stor mængde tomme kalorier, og fortællingerne rummer ikke altid den kompleksitet, der hersker i virkelighedens parforhold, men sommetider er det rart med en lidt forenklet udgave af virkeligheden. I den anden ende af spektret findes dog også et væld af bøger, der på nuanceret vis tackler kærlighedens mange facetter og problematikker gennem komplekse og tredimensionelle romankarakterer.

Bøgerne, som er fundet frem her, befinder sig på forskellige steder af spektret, så der er lidt til enhver smag - uanset om du er til tomme kalorier eller mørkt rugbrød. 

Inspiration