Sommeren står på serier…..tegneserier!

Hurra! Nu kan du låne en perlerække af klassiske tegneserier, der er genudkommet i flotte opsamlinger i stift bind.

Idéen er ikke ny. At opsamle serier i kronologisk rækkefølge er en smart måde at samle på tegneserier, men aldrig har disse udgivelser været så flotte, som de er nu. Flere af dem har mange sider med baggrundsmateriale, hvor du virkelig kan lære serien at kende til bunds. Der er dømt tegneserie-sommer. Her giver vi fem bud på serier, du bør tjekke ud.

Jean-Michel Charlier/Jean Giraud : Blueberry  -  De samlede eventyr

Serien om enspænderen Mike Blueberry er sandsynligvis verdens bedste westerntegneserie. Den startede i 1963 som en ren actionwestern, men udviklede sig til en meget velfortalt serie, med historieforløb der fortsatte over flere bind.
Som serien skred frem, blev et centralt emne de forfærdelige overgreb der blev begået mod Amerikas oprindelige befolkning, indianerne. Girauds udvikling som tegner i løbet af serien er aldeles fænomenal, fra det ordinære til det sublime.

Reserver Blueberry her

Maurice Tillieux : Max Jordan

En belgisk serie om den alvorlige privatdetektiv Max Jordan og hans knap så alvorlige hjælper, Moritz. Den er tegnet i den klassiske Marcinelle-skole stil, lidt a la Franquins Splint & Co, hvor personerne er let karikerede, men hvor der bliver fokuseret meget på omgivelserne, huse, biler, tog osv.
Det er en smukt tegnet serie med både action og gode grin. 

Reserver Max Jordan her

Greg/Hermann : Bernard Prince

Serien om eventyreren Bernard Prince, og hans to trofaste følgesvende, bulderbassen Barney Jordan og dæksdrengen Djinn, er nok kendt af mange serielæsere med hang til spændende og veltegnede historier. Trioen, der bor på det lille fragtskib Cormoran, roder sig altid ind i diverse barske intriger dér, hvor deres skib fører dem hen.
Hermanns udvikling som kunstner står lysende klar, og specielt hans billeder af naturen og dens uhyrlige kræfter bør nydes. Alle bind har fine forord af den herboende franske serietegner Thierry Capezzone. Tjek også Greg og Hermanns smukke westernserie Red Kelly.

Reserver Bernard Prince her

Goscinny/Uderzo : Den store Asterix

Asterix behøver nok ingen nærmere introduktion. Det er en af de mest solgte serier i Danmark, og nu genudkommer de tapre gallere i nogle meget smukke opsamlingsbøger, hvor der virkelig bliver kræset for læseren.
Hver historie har næsten 30 siders historisk baggrundsmateriale, med masser af informationer og sjældent sete billeder og tegninger. Der er indtil videre udkommet to bind med de første 4 historier.

Reserver Den Store Asterix her

Frode Øverli : Pondus

Den supersjove norske seriestribe om buschaufføren Pondus og hans kaotiske verden har mere end 20 år på bagen.
Serien udkommer nu kronologisk i fine stive bind, og her møder vi Pondus og hans hårdt prøvede familie, bedstevennen Palle, der må være klodens elendigste kvindebedårer, de kiksede buschauffører Ivar og Hugo, samt et perlegalleri af andre splittergale personligheder. Dette er ur-Pondus, siden hen bliver serien mere poleret, men fortsætter med at være rasende morsom.

Reserver Pondus her

Inspiration