Skærehaven: Dyrk blomster til smukke buketter

26.04.21
At lave fine buketter af blomster fra natur og have har altid været en yndet beskæftigelse for både store og små. Lige nu er det særlig populært at dyrke sine egne blomster til buketter.

Det er en rigtig hyggelig syssel at dyrke blomster. Man kan finde ro og fordybelse i skærehaven og være kreativ med blomsternes mange forskellige former og farver.

Der er også fokus på klimavenlig plantedyrkning, fordi hjemmedyrkede blomster kun sætter et positivt Co2 aftryk på vores fælles jord. I USA er der ligefrem en Slow Flowers bevægelse. Denne fremmer støtte og køb af amerikansk-dyrkede blomster i USA, der er dyrket lokalt, sæsonmæssigt og etisk i stedet for blomster importeret fra andre lande dyrket med kemikalier,

Uanset hvad din tilgang til skærehaven er, kan du finde meget god inspiration på biblioteket.

Skærehaven : dyrk blomster til buketter

En god grundlæggende og detaljeret introduktion til at anlægge en skærehave, herunder gennemgang af året i skærehaven.

Økologiske blomster : blomsterbondens dyrk-selv-guide

Gennem sæsonerne følger vi blomsterbonde Rikke Lentz og hendes arbejde med at dyrke øko­logiske blomster ved den økologiske gård Mangholm i Nordsjælland. Bogen er til dig, der gerne vil lave en økologisk skærehave, men også til dig, der bare nyder at kigge på lækre billeder af betagende blomster. Følg også Rikke på Instagram på profilen bredehavekiosk.dk.

Sommerblomster: fra frø til fryd

Fantastisk inspiration til sommerblomster i haven, som er fine i buketter. Indeholder masser af gartnertips og planteliste.

Blomster og buketter 

Isabella Smith, kendt år tilbage fra haveprogrammer i tv og for magasinet ”Isabellas”, fortæller alt om dyrkning af blomster til buketter og beskriver trin for trin hvordan man binder en buket, sætter blomsterne rigtigt sammen og vælger vase. En bog med mange smukke illustrationer.

Blomster fra haven

Bogen tager udgangspunkt i et gensidigt inspirerende møde mellem havemand Claus Dalby og blomsterbinder Hanne Plough. Hanne plukker blomster i Claus have gennem en hel sæson og laver buketter og dekorationer. Der fortælles også om dyrkning af blomsterne. En bog fyldt med inspiration og fine billeder.

Mere inspiration til skærehaven

 • Planteliv
  Liv Nørgaard Meinerts super inspirerende blog om haveliv og planteliv. Her finder du al nyttig information om arbejdet med en skærehave og de smukkeste billeder.
 • Havefolket
  På det fine haveunivers ”Havefolket” finder du Ester Genesers artikel om drømmen om en skærehave, der nu er gået i opfyldelse.
 • Haveselskabet
  Haveselskabet har lige nu et tema om skærehave på deres hjemmeside: De fleste artikler er frit tilgængelige, enkelte kræver dog medlemskab.
 • Gode hashtags på Instagram
  Brug også disse tags på instagram, få dine sanser bombarderet med billeder af fantastiske buketter fra skærehaven og svøm hen i blomsterdrømme.
  #skærehave #cutflowers  #projektbuket2021
Inspiration