Se 'Hvad vil folk sige' til 0 point i marts

I marts kan du igen se en film for 0 point på Filmstriben! Denne gang kan du se det norsk-pakistansk selvbiografisk drama, 'Hvad vil folk sige'.

16-årige Nisha lever et dobbeltliv: Hjemme hos sin pakistanske familie er hun den perfekte datter, men når hun er ude med sine venner, er hun en normal, norsk teenager. En dag afsløres hendes dobbeltliv og to verdner kolliderer voldsomt, da hendes far tager Nisha i at kysse med sin norske kæreste.  Som konsekvens beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe deres egen datter og placere hende hos slægtninge i Pakistan. Nisha befinder sig nu i et for hende fremmed land, hvor hun må lære at tilpasse sig forældrenes levevis.

Det er den norsk-pakistanske filminstruktør Iram Haq, der står bag dette selvbiografiske drama.

Filmen udforsker temaer som kulturforskelle, familiebånd og konflikter mellem generationer. Det er en både opløftende og nedslående fortælling om en ung kvindes ret til at bestemme over egen fremtid, uddannelse, seksualitet og ægteskab. Filmen portrætterer et sammenstød mellem en frigjort norsk ungdomskultur og en streng pakistansk kultur.

Se 'Hvad vil folk sige' via Filmstriben på dette link.

Filmstriben har også samlet en inspirationsliste med andre spillefilm om kulturforskelle og konflikter mellem generationer.

Find Filmstribens liste "Kulturforskelle og konflikter mellem generationer via dette link.

Inspiration