Sang samler mennesker

25.03.22
Sang kan samle og binde mennesker sammen. Vi har samlet en række spille- og dokumentarfilm på Filmstriben med korsang.

I disse tider, hvor vi ikke kan samles fysisk, har italienerne skabt en ny trend med at synge sammen på altaner og ud af vinduer. Det handler om sammenhold og adspredelse.

I en af ugens nye film på Filmstriben ”Fisherman’s friends” opdager musikmanageren Danny tilfældigt i Cornwall en gruppe fiskere, der kan synge sømandsviser, som går lige i hjertet og tårekanalerne.

PS: Der må gerne synges med hjemme i stuen.

Fisherman's friends

Spillefilm, 1t 51 min. Storbritanninen, 2016.

Musikmanageren og storbysinglen Danny er på polterabendtur i Cornwall og opdager en gruppe fiskere, der kan synge sømandsviser, som går lige i hjertet og tårekanalerne. Danny slår sig ned i Port Isaac for at få en kontrakt med gruppen, og snart opdager han fordelene ved at være væk fra det hurtige byliv. For udover vild natur, sammenhold og stolte traditioner har én af fiskerne en begavet og charmerende datter, som ikke sådan lige bider på krogen. ”Fisherman’s friends” er baseret på den utrolige og sande historie om ti erfarne fiskere, som gik fra at optræde på den lokale pub i Port Isaac til udsolgte stadionkoncerter og en guldrandet pladekontrakt. Glæd dig til en hjertevarm, humoristisk og musikalsk film.

Se "Fisherman's friends" på Filmstriben

Boychoir

Spillefilm, 1t 39 min. USA, 2014.

Stet er 11 år gammel og en ballademager. Da hans mor dør sendes han på en kostskole med fokus på kor, og han får et nyt liv trods en hård start.

Se "Boychoir" på Filmstriben

Complaints choir

Dokumentar, 59 min. Danmark, Finland, 2009.

Hvad er beklagelse, og hvad gør man, hvis man har et presserende behov for at klage over noget - stort eller småt? Man kan, som filmen viser, samle et kor og synge hinandens klager ud i det offentlige rum. Filmen følger det verdensomspændende kunstprojekt Complaints Choir og processen med at samle kor i Chicago og Singapore. Med underfundig poetisk fornemmelse undersøger filmen begrebet "at beklage sig" både inden for og uden for rammerne af kunstprojektet, og indfanger vanviddet og humoren såvel som de mellemmenneskelige aspekter bag det tankevækkende projekt. Er "beklagelse" en grundlæggende form for kommunikation? Hvad sker der eksempelvis, hvis et helt samfund nægtes retten til at beklage sig?

Se "Complaints Choir" på Filmstriben

Fangekoret

Dokumentar, 1t 16 min. Danmark, 2012. 

Beretning om og med Fangekoret fra Vridsløselille lukkede statsfængsel. Gennem digt, sang, koroptræden og fællesskab finder koret, hjulpet af korleder Louise Adrian, en måde at udtrykke erfaringer, sorger, håb og længsler på.

Se "Fangekoret" på Filmstriben

Heftig og begejstret

Dokumentar, 1t 35 min. Norge, 2000.

Fra den lille landsby Berlevåg i det allernordligste Norge, hvor indbyggerne gennem generationer har måttet leve med og af det voldsomme og iskolde Barentshav, kommer denne varme film om et standhaftigt mandskor, der synger, så nordlyset danser. De synger af karsken bælg; med frost i øjenbrynene og istapper hængende fra næsen. En film om mænd, om kærlighed, om politik. Eller fisk. Eller vind og vejr. Men for alle vil det være en film om sammenhold under ekstreme betingelser - om at selv de mest spagfærdige stemmer sammen kan stå mål med naturens rasende elementer. Filmen er Norges svar på »Buena Vista Social Club« og har vundet priser over hele verden.

Se "Heftig og begejstret" på Filmstriben

En sang for Marion

Spillefilm, 1t 30 min. Storbritannien, Tyskland, 2012.

Den aldrende og gnavne Arthur elsker sin livsglade kone, Marion, højt. Hun er uhelbredeligt syg, men finder glæde i at synge i kor. Da Marion dør, opsøger Arthur koret og får selv en fremtrædende rolle i det og mere glæde i livet.

Se "En sang for Marion" på Filmstriben