Romaner fra Italien

29.06.22
Italien, med sine varmblodede indbyggere, betagende landskaber og lange historie, er en perfekt ramme for en god fortælling. Her præsenterer vi et udvalg af romaner fra fra et af vores foretrukne rejsemål.

De otte bjerge  

Af Paolo Cognetti. Drengen Berio er tæt knyttet til sin far, der er en viljestærk bjergvandrer. Men da Berio bliver ung, gør han op med sin fars dominerende væsen. Kan forholdet mellem far og søn holde til det?
Lån bogen De otte bjerge

Drengen fra Napoli

Af Viola Ardone. Amerigo er bare seks år, da hans fattige mor vinteren over sender ham fra Napoli til mere velstående plejeforældre i Norditalien. Det bliver en rejse, der ændrer hans liv for altid.
Lån bogen Drengen fra Napoli 

Min geniale veninde : barndom, tidlig ungdom

Af Elena Ferrante. Elena og Lila vokser op i et fattigt voldeligt kvarter i Napoli i 1950'erne. De skiller sig ud ved deres intelligens, og selv om drømmen om en bedre fremtid fører dem i forskellige retninger, udvikles deres venskab hele tiden. Første del af serien Napoli-romanerne.
Lån bogen Min geniale veninde

Bjerget

Af Luca D'Andrea. Krimi. Familiefaderen Jeremiah Salinger sætter ægteskab og eget sind over styr, i opklaringen af tre bestialske mord på tre unge mennesker.
Lån bogen Bjerget

Rosens navn

Af Umberto Eco. Historisk roman og krimi. Et italiensk kloster opskræmmes af en række mord. Den lærde munk William og hans lærling Adso tilkaldes for at opklare forbrydelserne, som har tæt forbindelse til klostrets bibliotek, der repræsenterer middelalderens religiøse univers med magtkampe, inkvisition og fortiede sandheder.
Lån bogen Rosens navn

Inspiration