rodfrugter og kål

Rødder, knolde og kål

01.09.22
Det er sæson for rodfrugter og kål. Bliv inspireret til at trylle med de lækre råvarer i køkkenet.

Når køligere vinde blæser over det ganske land er det rart med mere mættende og nærende retter på middagsbordet. De kølige måneders ypperlige sæsonvarer er rodfrugter og kål og de er tilmed ultrasunde og billige, fordi de kan dyrkes herhjemme og vejen fra jord til bord er kort.

Så gør noget godt for din krop, pengepungen og klimaet: Sæt rødderne og kålen på menuen. Vi har samlet en række lækre kogebøger, der giver inspiration til tilberedningsmetoder og smagssammensætninger, så du får det bedste ud af de sunde knolde og rødder.

De strutter af sundhed

Det smager skarpt og lidt af sennep, og eftersmagen holder sig længe. Måske er det derfor, du nyder at rive et stykke af den rå hvidkål på køkkenbordet og stå og gumle på det seje hvide kålblad, mens du står og laver mad. Hvis du har det på den måde og kan gøre det til en vane at smage på kål i en eller anden form hver dag, gør du noget godt for dig selv. Lidt kål hver dag nedsætter risikoen for kræft, og når kålen er rå, er den bedst. Forskere anbefaler at dampe kål så lidt som muligt, højst 6 minutter, og helst spise den rå for at bevare de sunde indholdsstoffer. Kilde: Samvirke.dk

Mere inspiration på nettet

Se Arlas opskrifter med rodfrugter

Se Arlas opskrifter med kål

Se Spis Bedres opskrifter med kål

Inspiration