Prik hul på oktober: 6 bøger til efterårsmørket

Af Anonym (ikke efterprøvet)
25.09.20
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her, hvor du får seks personlige anbefalinger fra bibliotekets egne folk.

Iben anbefaler Mit arbejde af Olga Ravn:

"Mit arbejde" er lige dele øm romankunst og hårrejsende gyser om, hvor stor en omvæltning det er at blive mor. Jeg blev fuldstændig opslugt af historien om forfatteren Anna, der har svært ved at finde sig selv midt i en voldsom fødselsdepression. Utrolig aktuel roman, der sætter tanker og følelser i overgear.

Find og reservér bogen HER

Pia anbefaler I smittens tid af Paolo Giordano:

Skal du læse én bog om coronatiden, er denne et fremragende bud. Den italienske fysiker reflekterer begavet, forståeligt og med matematikkens logik over, hvem vi som mennesker egentlig er i naturen, og tegner fra pandemiens begyndelse et billede af de mulige konsekvenser for vores omverden og det globale samfund.

Find og reservér bogen HER

Erling anbefaler Vaniljehuset af Mich Vraa:

Mich Vraa har taget fat i sin oldefars historie. Han levede i en stor familie under meget beskedne kår i det centrale Odense. Faktisk ikke ret langt fra, hvor jeg er født. Så for mig er der meget genkendelse i beskrivelsen af stederne i byen. Mich Vraa fortæller med spring frem og tilbage i tiden og får på den måde bundet historien sammen til en helhed.

Find og reservér bogen HER

Ellen anbefaler Helle Erobreren af Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen:

En af de allermorsomste bøger, jeg har læst. Grotesk svindlerhistorie om den tidligere top-slagter, Helle, der via joncentret bliver turnuslæge på sygehuset i Nykøbing Falster. Den seje Helle vandt slagterprisen i 2013 med flg. begrundelse: indgående kendskab til anatomi og kreative evner. Noget hun får god brug for i sit nye job. Læs bogen og fald om af grin.

Find og reservér bogen HER

Jes anbefaler Kort over paradis af Knud Romer:

Knud hænger fast i sig selv, i de grænseløse perspektiveringer, der er blevet hans varemærke og i tilværelsen som evighedsstudent. Via denne unikke roman kryber du med ind i fortvivlelsen, i fortællingen om at eje et kort over Paradis, men mangle ét, der viser vejen derhen. Og så er det den svære 2’er. Bogen, der starter forfra og langt overskygger den første.

Find og reservér bogen HER

Vita anbefaler Hvis vi vil af Thomas Hebsgaard, Mads Nyvold og Rasmus Thierup Beck:

Lider du af klimaangst, så læs denne bog. Du får håbet tilbage og metoder til at påvirke miljøet positivt – både som enkeltperson og som samfundsborger. De tekniske klimaløsninger eksisterer allerede. Så hvordan finder verden viljen til at forandre strukturelle samfundsforhold, så det bliver muligt at anvende klimaløsningerne i stor skala? Nogle af svarene får du her i interviews med folk, der har fingrene helt nede i den store grønne omstilling.

Find og reservér bogen HER

Tags
Inspiration