På tur i naturen - sammen i bevægelse

Savner I mere motion i hverdagen og fælles oplevelser i familien, så tag på tur i naturen sammen. Vi har samlet en række ideer til at gøre turen ekstra spændende.

Naturen omkring os er noget af det dejligste vi har. Særligt her i foråret og sommeren er der masser at se på og nyde, når man kommer udenfor. Bevæg jer ud på de åbne vidder, ned til vandet og ind i de dybe skove. Vi har samlet en håndfuld aktiviteter, som giver god motion og gør turen ekstra sjov og lærerig.

Woop App

Det Danske Spejderkorps har skabt appen Woop, som bryster sig af at kombinere det virtuelle og det fysiske udeliv. Appen indeholder forskellige spil, som alle benytter telefonens GPS-funktion, hvilket altså betyder, at I er nødt til at bevæge jer for at spille med. 

Med Woop kan I tage på Woop-jagt efter forskellige poster eller endda lave jeres egen jagt, hvor I definerer både hvor posterne skal være, og hvilke opgaver, de skal indeholde. Man kunne næsten fristes til at sige, at Woop samler både geocaching og orienteringsløb i ét. 

Læs meget mere om Woop App her

Geocaching

Geocaching er – kort fortalt – brugen af GPS til at finde bestemte steder i verden, hvor nogen har gemt en beholder, eller “cache” med forskellige typer af indhold. Det kan være små figurer, pins, eller andet - hvem ved. Fælles for alle caches er dog, at de normalt indeholder en logbog, hvor dem, der har fundet beholderen, noterer hvornår den er fundet. Og så er det selvfølgelig god stil at lægge noget i beholderen til den næste, der finder den. 

I kan læse meget mere om geocaching og komme i gang ved at besøge Geocahing.com 

Orienteringsløb

Se skoven og få rørt kroppen godt og grundigt. Rundt omkring i landet har de danske orienteringsklubber opsat faste poster til orienteringsløb i forskellige skove, og du kan helt gratis hente og printe kort, så du kan tage hele familien med på orientering i en skov nær dig. Der er over 250 steder i Danmark, hvor I kan finde vej.

Besøg Dansk Orienteringsforbunds hjemmeside.

Leder I specifikt efter poster i Nordjylland, kan I kigge på Visit Nordjyllands hjemmeside her

Naturbingo 

I forbindelse med temaet "Vores Natur" i 2020 lancerede bibliotekerne naturbingoplader for børnefamilier. De er lige så aktuelle nu som dengang, så print dem ud og tag dem til en sjov aktivitet i naturen. Hvem får først fuld plade? Bliver det mor, far eller børn, som løber med sejren - og måske en præmie?

Inspiration