Otto tramper indenfor i efterårsferien

Tegn, vind og mød næsehornet Otto, Topper, Viggo, Sille og alle de andre i AKKC og på børnebiblioteket. 

Toppers far er sømand og sejler på de store have. Men som om det ikke var nok til at give eventyrlyst i blodet, har Topper også en forhekset blyant, der kan tegne et næsehorn på stuens tapet, så det bliver lyslevende!

Som mange andre af Ole Lund Kirkegaards karakterer har Topper fregner i hele hovedet og en fortand, der stritter lige ud i luften. Han bor i et stort, rødt hus, hvor også vennen Viggo, hvis far ejer ”Café den blå havkat” i stueetagen, bor. Og altså pludselig også et levende, tonstungt næsehorn på 2. sal.

En dag braser barnefantasien gennem etagedækkene og skaber hurtigt en del ravage i det velordnede samfund. Her begynder løjerne for alvor ...

Oplev Otto på scenen

Sidste weekend i efterårsferien er Topper, Viggo, Sille og det forslugne næsehorn Otto på scenen, når MCH Musical opfører ”Otto er et næsehorn” i AAKC – Aalborg Kongres- og Kulturcenter.  

Læs mere om forestillingen på akkc.dk

Tegn Otto på biblioteket

Hele uge 42 kan man lære at tegne Otto på børnebiblioteket; dog ikke på væggene, men på papir. Og bliver det for kedeligt med et næsehorn i almindeligt A4-format, er det muligt at gå op i format og tegne i noget nær autentisk næsehornsstørrelse, når de store papirruller kommer frem.

Der er naturligvis gode tegnetips og -tricks at hente, men man kan også - ligesom Topper - slippe fantasien løs og tegne Otto præcis, som man synes, Otto skal se ud! Uanset hvad, må tegningen gerne komme med hjem bagefter.

Læs mere om arrangementet.

I biblioteket for de store børn er der mulighed for at klippe og klistre næsehornsmasker.

Alle løjerne foregår i weekenden op til og hele uge 42, mellem kl. 10 og 14:30. Det er gratis og er for børn og deres voksne.


Vind med Otto

Er Otto en telefon
- Nej nej nej
Er Otto en brandstation
- Nej nej nej
Så måske en fugl i bur
Otto er da altid sur
- Nej nej nej


Kig forbi Hovedbiblioteket og test jeres næsehornsviden. Hvis man kender lidt til Otto og menneskene omkring ham og måske også kender lidt fakta om Ottos rigtige næsehornsvenner, er der god mulighed for at være med i en sjov konkurrence med spændende bogpræmier. - Psst! Der er lidt hjælp og inspiration at hente hos Sebastian Klein i videoen ovenfor og i de bøger, vi har fundet frem nedenfor.

Konkurrencen henvender sig til børn og deres voksne i bibliotekets betjente tid. Det er gratis at deltage.

Inspiration