Opera på Aalborg Bibliotekerne

Stærke digitale operaoplevelser, fantastiske operaudgivelser og fine operabøger

Fine operabøger

Bliv klogere på opera i en fart. Vi har fundet 3 bøger, som vil inspirere og bringe dig ind i operaens og den klassiske musiks verden. Bøgerne kan du låne, næste gang du besøger biblioteket eller bestil dem her på siden.

Guldstykker: en uundværlig guide til 100 højdepunkter i klassisk musik og opera

Af Søren Schauser (2020), Hvad er det særlige ved et klassisk musikstykke? Hvad bør man især lægge mærke til? Svaret får vi i denne sjove gennemgang af 100 værker fra klassisk musik og opera. Bogen er for både novicer og kendere indenfor klassisk musik.
Lån Guldstykker: en uundværlig guide til 100 højdepunkter i klassisk musik og opera på Aalborg Bibliotekerne.

En lille bog om opera

Af Kasper Holten (2018), Instruktøren Kasper Holten (f. 1973) fortæller om sin fascination ved operakunsten og kommer med eksempler på sit arbejde som iscenesætter og operachef.
Lån En lille bog om opera på Aalborg Bibliotekerne.

Opera i øjenhøjde: en grundbog i 3 akter for entusiaster og begyndere

Af Henrik Engelbrecht (2008).  Første del gennemgår operahistorien med portrætter af de vigtigste komponister, næste del om en operaforestillings tilblivelse fra ansættelse af dirigent til premiere, og sidste del om praktiske tips til bedre operaoplevelser.
Lån Opera i øjenhøjde: en grundbog i 3 akter for entusiaster og begyndere på Aalborg Bibliotekerne.

Lottes operabog

Af Lotte Heise (2012) Lotte Heises personlige introduktion til 40 kendte operaer. Med udførlige handlingsreferater, anbefalinger af indspilninger, beskrivelser af opførelser, arier og partier samt komponistportrætter.
Lån Lottes operabog på Aalborg Bibliotekerne

Stærke digitale operaoplevelser

Hvis du er registret som låner på biblioteket og bosiddende i Aalborg Kommune, kan du kvit og frit få adgang til store musik- og operaoplevelser - hjemme fra sofaen.

Medici.tv

Medici.tv er det største online katalog af klassiske musik-, opera- og dansevideoer fra 1940’erne til i dag. Du finder mere end 3.500 musikalske værker, mere end 1.800 film, koncerter, operaer, dokumentarer og balletter samt daglige live events, der kan streames fra verdens mest prestigefyldte venues.
Oplev Medici.tv via Aalborg Bibliotekerne

Naxos Music Library

Naxos Music Library er verdens største online bibliotek for klassisk musik. Du kan streame mere end 150.000 albums og 2.3 mio. numre af standard eller sjældent repertoire. Og der kommer nye albums til hver måned. Biblioteket indeholder komplette kataloger og titler fra mere end 1.000 pladeselskaber.
Oplev Naxos Music Library via Aalborg Bibliotekerne

Qello Concerts by Stingray

Oplev ikke mindre end verdens største samling af magiske koncertoptagelser i fuldlængde, dokumentarfilm om legendariske musikere og komponister og historien om tilblivelsen af berømte albums. Med Qello kan du streame koncerter og musikdokumentarer fra de største kunstnere tilbage fra 1920’erne til i dag
Oplev Qello Concerts by Stingray via Aalborg Bibliotekerne

Fantastiske operaudgivelser

Vi har kigget vores musiksamling igennem og fundet en lille stak lækre operaudgivelser, som du ikke bør gå glip af. Lån cd’erne næste gang du besøger biblioteket eller bestil dem på aalborgbibliotekerne.dk.

Drot og marsk

Af Peter Heise (udgivet i 2021)
Live-optagelse, Operaen, København 2019 Dramatisk opera baseret på de historiske begivenheder der førte til mordet på Erik Klipping i Finderup Lade.
Medvirkende: Sine Bundgaard, Simon Duus, Teit Kanstrup, Peter Lodahl og Johan Reuter, Gert HenningJensen, Sofie Elkjær Jensen, Mathias Monrad Møller, Det Kongelige Kapel, Det Kongelige Operakor dirigeret af Michael Schønwandt. Dacapo Records.
Lån Drot og marsk på Aalborg Bibliotekerne

Porgy og Bess

Af George Gershwin (udgivet i 2019)
Gershwins eneste opera er fra 1935 og foregår blandt de fattige sorte i Catfish Row i 30erne. Operaen handler om den handicappede Porgy, der forsøger at redde Bess ud af kløerne på hendes voldelige elsker, og forelsker sig i hende. Jazzoperaen indeholder den fortryllende sang ‘Summertime’.
Medvirkende: Frederick Ballentine, Angel Joy Blue, Ira Gershwin, Dorothy Heyward, Du Bose Heyward, Latonia Moore, Eric Owens, David Robertson, Golda Schultz, Alfred Walker, Metropolitan Operaens Kor, Metropolitan Operaens Orkester. Live-optagelser, The Metropolitan Opera House, New York City, oktober 2019. The Metropolitan Opera.
Lån Porgy og Bess på Aalborg Bibliotekerne

La Bohème

Af Giacomo Puccini (udgivet 2008)
En super stjernebesat indspilning af Puccinis klassiker om kærlighedsforholdet mellem den tuberkuløse Mimi og kunstneren Rodolfo. Historien foregår I et fattigt kunstnermiljø I Paris.
Medvirkende: Anna Netrebko, Rolando Villazón, Nicole Cabell, Boaz Daniel mfl. Den Bayriske Radios Symfoniorkester og Kor, München, dirigeret af Bertrand de Billy. Deutsche Grammophon.
Lån La Bohème på Aalborg Bibliotekerne