Noget at grine af

Fire gode film fra Filmstriben til alle slags humor.

Vinteren er kommet, kulde, is og sne har ramt os. Ja måske ikke med de kæmpemængder af hvidt som vi blev ramt af i forne tider, men mere end nok til at vi skutter os, og bander over at fortovet nu skal ryddes igen. Læg disse ting sammen med corona-hjemsendelse, hjemmeskoling og arbejdssavn, ja så har vi virkelig brug for noget sjovt at grine af.

Bibliotekernes online filmservice Filmstriben har heldigvis en række sjove film at dulme de triste tider med, og selvom opfattelsen af humor er rigt varieret, er det bombesikkert at vores fire fornøjelige forslag til underholdning i de nordjyske vinterhjem vil gå rent hjem. Ama’r.

Bullets over Broadway

David Shayne er ung, kompromisløs dramatiker. Men da en gangster vil finansiere Shaynes nyeste projekt og blot kræver, at hans talentløse protege skal have en rolle, lader Shayne sig overtale til at sætte stykket op. Med storudsalg af oprindelige ideer som resultat! Filmen er en gangsterkomedie, der byder på fortræffelig humor og udspiller sig i 1920'ernes New York.

Instruktøren Woody Allen har altid haft tæft for at tiltrække sig cremen af Hollywood, og Bullets over Broadway er et overflødighedshorn af dygtige skuespillere med komediegener i særklasse. En dejlig komedie, let og munter, med vittig dialog og masser af hjerte.

Se filmen Bullets over Broadway online på Filmstriben

Fisken de kaldte Wanda

Wanda og Otto kommer til London for, sammen med Ken og George, at begå et diamantrøveri. Wanda og Otto vil gerne beholde byttet for dem selv og angiver George som dog har luret dem og gemt byttet. Wanda forsøger at forføre Georges advokat Archie, da hun tror, at han ved hvor diamanterne er gemt. Archie forelsker sig i den sexede tyv Wanda, og han smider mere end bare advokatparykken!

Dette må være en af de sjoveste film der nogensinde er lavet! Den tog verden med storm da den gik i biograferne i 1988, men er siden blevet glemt lidt. Kemien svinger godt mellem Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, John Cleese og Michael Palin, og særlig samspillet mellem Kevin Klines skingrende skøre ”Otto” og Michael Palins stammende ”Ken” er hysterisk morsomt.

Se filmen Fisken de kaldte Wanda online på Filmstriben

What we do in the shadows

Viago, Deacon og Vladislav er tre raske vampyrer, som kun er nogle hundrede år gamle, og som bor i et kollektiv sammen med den noget ældre og meget tørstige Petyr (8.000 år). Et dokumentarfilmhold har fået lov at følge vampyrernes hverdag i månederne op til det hemmelige Syndens karneval!

Dette er en gyserkomedie som ingen anden. Forestil dig et af de evindelige tv-reality shows, men med vampyrer! I New Zealand! Filmen er instrueret af Taika Waititi og Jemaine Clement, og de spiller også hovedrollerne som de halvdebile vampyrer Viago og Vladislav, der helt ærligt ikke har tjek på ret meget. En lille advarsel, det er sjovt, men til tider også ret blodigt.

Se filmen What we do in the shadows online på Filmstriben

What if

Kan mænd og kvinder bare være venner? Wallace og Chantry prøver, men det er svært når der er mere end venskabelige følelser involveret.

Denne lidt oversete kærlighedskomedie er af den mere eftertænksomme slags, bittersød og charmerende, og med et herligt par i hovedrollerne. Daniel Radcliffe er overbevisende som den charmerende lægestuderende Wallace, der falder pladask for sin vens kække kæreste Chantry, spillet af den bedårende Zoe Kazan. Det går jo ikke, men de kan vel være venner? Filmen der egentlig hedder ”The F word”, er fyldt med gode skuespillere, og en dialog der er både smart, sjov og eftertænksom. En ægte perle.

Se filmen What if online på Filmstriben