Naturmødet genopstår - ONLINE

13.05.20
Naturen kan ikke vente. Derfor gennemføres Naturmødet ONLINE i år.

Årets naturmøde bliver Danmarks og verdens første digitale folkemøde. Det vigtigste naturpolitiske møde, Naturmødet, genopstår online fra 14. - 16. maj 2020. Lige nu arbejder holdet bag Naturmødet på højttryk, for at få et færdigt program klar til nogle anderledes, men stadigt inpirerende og vigtige dage for den danske natur.

“Naturen kan ikke vente. Mere end nogensinde før er det vigtigt, at vi forholder os til krisen i vores natur og biodiversitet. Vi har derfor valgt at gennemføre Naturmødet online i år. Naturen er der for os - uanset økonomiske og sundhedsmæssige kriser. Så nu skal vi også være der for den,"
Arne Boelt, formand for Naturmødets bestyrelse

“Vi har stadig brug for at høre folkets stemme. Og netop den position kan Naturmødet udnytte. Vi kan bringe folk sammen - i år bare hver for sig. Det er stadig vigtigt at høre, hvad der optager folk i naturdebatten. Så lige nu arbejder vi på, hvordan vi kan inddrage alle, selvom vi ikke er fysisk til stede i Hirtshals."
Jesper Lauritsen, chef for Naturmødet

Anders Lund Madsen / Naturmødet

Sådan bliver naturen hørt

DR er mediesamarbejdspartner med Naturmødet ONLINE. “P1 har gennem de senere år sendt live fra Naturmødet og vil også i år gerne løfte viden, inspiration og debat om natur ud til danskerne," forklarer P1’s kanalchef Thomas Buch Andersen. “Det vil vi gøre i en række af P1’s faste formater, podcasts mv."

Nogle af produktionerne realiseres også i tilknytning til DRs Naturårs-samarbejde med Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer - Vores Natur’s aktiviteter og indsatser

Kombinationen af Naturmødets stærke faglighed og netværk på naturområdet og DR’s formidlingskompetencer skaber dermed et godt udgangspunkt for Det Digitale Naturmøde.

Velkendte ansigter i front

Til at styre slagets gang trækker Naturmødet på en række velkendte ansigter - bl.a. Anders Lund Madsen, Mette Walsted Vestergaard, Vicky Knudsen, Jan Falkentoft. De vil med hver deres stemme anråbe, hvorfor det er vigtigt at fokusere på naturen - også under corona. Danmark er stadig på en mission for verden, hvor sammenholdet er vigtigere end nogensinde.

Stærke kræfter bag

Naturmødet online er blevet en realitet takket være støtte fra et stærkt trekløver i den danske fondsverden. “Vi ser en stor værdi i at bakke op om et digitalt naturmøde. Naturen har krav på at blive set og hørt - så frem for at vente på bedre tider insisterer vi nu på at sætte naturens dagsorden i front. Nu er det bare på en digital spillebane." Sådan lyder det fra Per Voetmann, direktør for 15. Juni Fonden.

Fra Aage V. Jensens Fonde begrunder direktør Anders Skov deres støtte til et digitalt naturmøde med, at: “Naturen har brug for os - og omvendt. Derfor skal vi skabe de bedste rammer om naturen, så vi også har glæde af den efter coronakrisen."

Direktør for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard, fortæller: ”Vi har altid været stolte over, at Naturmødet startede i Hirtshals. Men det gør os da endnu mere stolte, at vi nu kan give hele Danmark mulighed for at være med hjemmefra. Det åbner andre vigtige muligheder."

Færdigt program på vej

Lige nu arbejder holdet bag på højtryk for at få det endelige program på plads. Allerede fra uge 16 varmer årets digitale Naturmøde op med de første aktiviteter. Det hele kulminerer 14.-16. maj med en lind strøm af debatter, dilemmaer, udfordringer m.m.

Oprindeligt skrevet af Martin, Hjørring Bibliotekerne.