Naturen i byen

Opsøg byens naturlige åndehuller: Parkerne og de grønne områder.

Mange børnefamilier vælger at bosætte sig i byen. De ønsker at være tæt på byens pulserende liv, shoppingmuligheder, caféer og kulturlivet. Andre vælger at bosætte sig i landdistrikterne, hvor der er fred og ro. På landet er naturen i centrum. Her er der ofte stille og trafikken overdøver ikke fuglekvidder. Mange er formentlig tiltrukket af et liv på landet. Langt væk fra storbystress og udstødningsgasser. Men hvordan får man snerten af landsbylivets idyl, hvis man som børnefamilie prioriterer et liv i byen? Måske bor man endda på 60 m2 på 4. sal. Uden altan! Svaret kan være at opsøge byens naturlige åndehuller: Parkerne og de grønne områder.

De grønne oaser

Selv i landdistrikterne finder man sjældent uspoleret natur, da store dele er opdyrket. Landbrugsjord er dominerende. De fleste traditionsbundne byboere vil endda påstå, at der altid lugter af gylle på landet, og at der er mere mørkt og koldt end i byen.

Alle større byer med respekt for sig selv, har nogle skønne parker til byens beboere. Der er tale om offentlige arealer, og her skal den travle børnefamilie hverken slå græs, vande blomster eller luge ukrudt. Ubetinget nydelse!

Her ser du en oversigt over kommunens grønne områder.

Fordelen ved parken

Det er kommunens opgave at anlægge og vedligeholde de grønne områder, og i sagens natur er de offentlige arealer åbne for alle. Byens parker emmer af liv en varm sommerdag. Børnefamilien kan lege på græsplænen, holde picnic med madkurv og en god bog i skyggen under bøgetræet. På bænken sidder der måske en hjemløs mand med sin hund og en guldøl. Byens offentlige parker er nemlig kendetegnet ved, at de mennesker der færdes der, afspejler samfundets sammensætning. Her er plads til alle og mangfoldighed er et vigtigt varemærke for byens parker.

Inspiration til en tur ud i det fri

Aalborg Kommune har lavet en bog om kommunens grønne områder, og du kan læse mere om den på kommunens hjemmeside, hvor du også kan downloadede bog og korttillæg som pdf.

I tillæg til denne bog, findes en app til iPhone. Her har du en oversigt lige ved hånden, så du kan se dine muligheder, for at bevæge dig ud i naturen, selvom du bor i byen. Hent app'en her.

De mange parker i Aalborg rummer hver især nogle interessante historier og i app’en kan du læse en interessant baggrundsviden om de enkelte parker i et historisk rids, parkens flora og fauna, samt hvilke udfoldelsesmuligheder og faciliteter parkerne byder på.