Når katastrofen rammer

17.08.21
Hvad sker der med håbet og kærligheden, når verden står i brand? Litteraturen prøver at komme tættere på et svar.

Ulykke, krig og pandemi. Når katastrofen rammer, bliver verden et forandret sted uanset om krisen er af globalt omfang, dybt personlig eller sker i den nære familierelation.

Litteraturen prøver som altid at give indsigt og svar, og i værkerne herunder kommer du tæt på katastrofen, og de mennesker den påvirker på godt og ondt.

Mød dem på Ordkraft

Vil du have mere syn for sagen er der er krise på programmet for Ordkraft Litteraturfestival d. 18. september.

I krig og pandemi - om senfølger af begge dele

I dette spændende programpunkt kan du møde forfattere som Carsten Jensen, Louise Juhl Dalsgaard, Rasmus Tantholdt og Anders Bach samt Jesper Bugge Kold og Mich Vraa. 

Hvad sker der med en befolkning når den oplever store kriser? Og hvad sker der med befolkningens mind-set? Måske bliver vi umenneskelige eller endnu mere medmenneskelige. Katastroferne har deres helt egen væsen og ingen kender rigtigt dagen efter bomberne eller virussen rammer? Bliver vi de samme igen, eller er der noget som er forandret for altid?

Helvede på jord

Eller måske skal du kaste dig ud i "Himmel eller helvede – i karantænens tidsalder" på Generatorscenen?

”Helvede på jord”- er der nok mange, der vil kalde de seneste par år med pandemiens rasen all over. Men hvad er Helvede egentlig for en størrelse? Set med religiøse briller er der varmt i Helvede, men kunne det ikke være meget rart? Og så al den skørlevned; i Helvede har lysten og drifterne frit spil, og ingen kender natten før moralen er begravet ”seven feet under”. Men ville det ikke været fedt med noget mere løssluppenhed en gang imellem?

Med forfatterne Adda Djørup og Harald Voetman samt religionsforsker Jeppe Sindning Jensen ved roret er der nok at tale om! 

Se hele programmet for Ordkraft Litteraturfestival

Inspiration