Mord på menuen

10.01.22
Mord – den værste forbrydelse et menneske kan begå imod et andet – har altid fascineret og frastødt os. Film med mord som det centrale tema spænder bredt lige fra gys og gru over klassiske mordmysterier til psykologiske dramaer og dokumentarfilm.

Gys med i den gruopvækkende thriller "Parfumen" om den unge parfumør Jean-Baptiste, der i jagten på den ultimative duft udvikler sig til en psykotisk seriemorder.

Eller tag hul på det nye år med "Sagen Collini", hvor et mordmysterium fører til afsløringen af en af de største juridiske skandaler i Tyskland nogensinde, der strækker sig tilbage til Anden Verdenskrig.

I dramaet "De usynlige" løslades Jan efter 8 år i fængsel for et mord på en lille dreng. Han får under navnet Thomas job som organist, men hans forsøg på at skabe en ny tilværelse forstyrres, da drengens mor opsøger ham for at få en forklaring.

Fra den virkelige verden giver "The Dissident" et spændende indblik i en begivenhed, der trak dybe spor i international politik: I oktober 2018 gik journalisten Jama Khashoggi fra Washington Post ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul for at hente sine vielsespapirer – men kom aldrig ud igen.

Find flere morderiske film på Filmstriben her

Inspiration