Mit første eventyr

16.02.23
Et par eventyrlige læsetips til, hvor du kan starte eventyrlæsningen med dit barn.

Der er hyggeligt at samles om et eventyr. Eventyr har lidt af det hele med kærlighed, spænding og ofte er det den kloge, som narrer den mindre kloge. Men eventyr varierer også en del i sværhedsgrad, hvad angår sprog og handling. Nogle eventyr er mere komplekse og uhyggelige end andre og ikke alle eventyr ender lige lykkeligt.

Har du lyst til at læse eventyr med dit lille barn på 2-3 år, får du her nogle forslag til, hvor I kan starte eventyrlæsningen.

Sjove eventyr med rim og remser

Remseeventyr indeholder en form for remse eller opremsning. Der er gentagelser og indimellem også rim. Det kan være med til at holde interessen fanget og styrker sprogudviklingen. Handlingen er ofte enkel og tungen slår krøller, når man skal prøve at sige "høne pøne" og "hane pane".

Et kendt og elsket eventyr af mange er De tre bukkebruse, som skal krydse en bro for at komme over den store græsmark. Men under broen venter en sulten trold.

Det er også sjovt at læse om Den lille bitte kone, som bor i et lille bitte hus med en lillebitte ko og en lillebitte kat. Katten drikker al mælken og bliver jaget ud i skoven og kommer aldrig tilbage igen - måske.

I remseeventyret Sødgrøden får en fattig pige en magisk gryde af en gammel kone. Gryden kan koge grød, når man siger de rigtige ord. Men en dag glemmer pigens mor de rigtige ord, så grøden koger over og fylder ud i hele byen.

Find flere remseeventyr her

H. C. Andersen for de mindste

Vil I gerne hygge jer med H. C. Andersens eventyr, så findes seks af hans eventyr som pegebøger med tykke papsider og en forkortet handling.

Nyd eventyrene om Tommelise, Klods-Hans, Prinsessen på ærten, Tinsoldaten og fyrtøjet, Den lille havfrue og Den grimme ælling i serien "Mit første eventyr"

Inspiration