Megaflimmer hjemme i sofaen

Bibliotekets børnefilmfestival 'Megaflimmer' for de 3+ årige er desværre aflyst i år pga. Corona. Som et plaster på såret inspirerer Megaflimmers Gritt med en række film, bøger og aktiviteter, så I selv kan holde Megaflimmer hjemme i ferien.

Sådan laver I Megaflimmer derhjemme

Gør jeres egen stue klar i ægte biograf-stil. Måske har I en rød løber, måske skal der tegnes filmplakater og puder og tæpper skal findes frem. Det kan også være, at man skal vise billet for at komme ind? Og meget vigtigt: Husk popcornene!

Filmtemaet er dyr og herunder kan I se de seks film, bøger og sjove aktiviteter og lege, som Gritt anbefaler til jeres helt egen Megaflimmer. 

 • Myre
  Mød en lidt fræk myre med en smart idé.
  Se kortfilmen 'Myre' på Filmcentralen

  I filmen Myre får myren en smart ide, som gør arbejdet til en leg. Prøv at gøre oprydningen eller en anden lidt kedelig ting til en leg. Måske finder I kost og fejeblad eller et fiskenet til oprydningen eller leg Myrens efterfølger (leges som legen Kongens efterfølger).

  Læs også historien om Terasia, der er bange for myrerne.
  Find bogen 'Terasia er bange for myrer" på eReolen Go

 • Frø
  Tag med ned under vandet og mød en haletudse, som svømmer rundt og længes efter at blive til en frø. 
  Se kortfilmen 'Kvæk' på Filmcentralen

  Den lille haletudse vil så gerne blive til en frø i filmen Kvæk. Leg haletudser, svøm rundt på gulvet uden at bruge arm og ben (det er ret svært). Pludselig vil I mærke det. Plop! Der poppede et ben ud og et ben mere. Hov! Nu kom der også en arm og arm mere. Nu kan I hoppe rundt mellem hinanden som frøer. Husk at sige KVÆK! Hop på søens bred og kig efter fluer og hop ned i vandet og tag en svømmetur.

  Læs herefter om en lille kær frø i bogen 'Lille Frø'.
  Find bogen 'Lille frø' på eReolen Go

 • Hval
  Den lille robot opdager en strandet hval og vil gerne hjælpe, men robotter kan jo ikke tåle vand. Se om det lykkes at redde hvalen.
  Se kortfilmen 'Robotten og hvalen' på Filmcentralen

  I filmen Robotten og hvalen forsøger den lille robot at redde den strandede hval. Byg en fin robot af køkkenrulle-rør. Brug papir, tusser og andet sjovt og lav den fineste robot. Måske får I lyst til at bygge et robotkostume af papkasser. Husk også at øve jeres mekaniske robotstemmer.

  Herefter kan I læse historien om Villads fra Valby, der bygger en robot.
  Find 'Villads fra Valby bygger en robot' på eReolen Go

 • Fugl
  Find ud af om den lille fugl kan fange larven, som prutter hele tiden.
  Se kortfilmen 'Den lille fugl og larven' på Filmcentralen

  I filmen med den lille fugl og larven prutter larven jo en del. Leg at I er larver, som bevæger sig af sted på gulvet uden at bruge armene. Skulle man komme til at prutte, er det vigtigt at grine!

  Herefter kan I hygge jer med billedbogen om vilde fugle som storke, krager og spætter og hvor de lever.
  Find bogen 'Kender du de vilde fugle?' på eReolen Go

 • Zebra
  Dans med Zebraen Zøren, som er den zejeste danser på zavannen.
  Se kortfilmen 'Ztriwer' på Filmcentralen

  I filmen Ztriwer giver Zebraen Zøren den fuld gas med dansetrin. Sæt filmen på igen og dans som Zøren eller lav jeres egne dansetrin. I kan også lave en danse-vimpel ved at sætte farvet bånd fast på en blomsterpind og danse, mens I svinger den fine danse-vimpel rundt.

  Få pulsen ned igen med rim og remser om en løve i zebraklæder og en helt masse andre dyr.
  Find bogen 'En løve i zebraklæder' på eReolen Go

 • Dovendyr
  Se om dovendyret kan holde sig vågen længe nok til at spise sin is, inden den smelter.
  Se kortfilmen 'Dovendyr' på Filmcentralen

  I filmen Dovendyr nåede dovendyret ikke at spise sin is. I kan måske lave jeres egen rigtige is og spise den meget langsomt (hvis I kan) eller lave små is på perleplader eller af pap og papir. Brug en top fra en æggebakke, som kræmmerhus og rul køkkenrulle sammen til en kugle og sæt dem sammen. Eller find mere inspiration på internettet.

  Til at toppe underholdningen helt op, kan I læse en god bog om is.
  Find bogen 'Is' på eReolen Go