Med Nikolaj Kirk i byens natur

19.05.20
Bibliotekerne sætter sammen med DR og natur- og friluftsorganisationer fokus på natur i kampagnen ”Vores natur”. DR inviterer fem danske forfattere ud i naturen for at fortælle om netop deres forhold til den.

Kokken og kogebogsforfatteren, Nikolaj Kirk, er nok mest kendt for DR's programserie Nak og æd, som han laver sammen med naturmanden, Jørgen Skouboe, og som har kørt i 10 sæsoner. Nikolaj Kirk bor i København og elsker byen, men bruger naturen meget. Hør ham fortælle om de to væsentligste måder, han bruger naturen på, i videoen herunder. Vi møder ham på Amager Fælled, hvor han fortæller om nattergaleture, en død ræv og om at blive forstyrret, når man fotograferer fugle.

Sammen med Mikkel Maarbjerg og Morten Kirckhoff har han udgivet bogen 'Ild : Eventyrlig mad' om at lave mad over åben ild, enten på de steder i naturen, det er lovlige eller hjemme over bålpladsen.

DR har mødt kokken Nikolaj Kirk til en snak om naturen i byen

Vores Natur LIVE er produceret af DR, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Statens Naturhistoriske Museum.

Læs mere om Nikolaj Kirk her.

Find lejrpladser på Naturstyrelsens hjemmeside.

Inspiration