Tre bogforsider af børnebøger fra Forlaget Straarup&Co
Tre bogforsider af børnebøger fra Forlaget Straarup&Co

Magiske fortællinger til store børn

13.06.19
3 bogtips fra Forlaget Straarup & Co. på fantasybøger til børn og barnlige sjæle.

Fantasygenren åbner en verden, hvor mulighederne er ubegrænsede, og vi som læsere kan træde ind med vores nysgerrighed og følge personerne i deres kamp mod det mystiske, underfundige og hemmelighedsfulde. Her får du et par bud på forskellige gode fantasyserier, som du kan tage fat på  og nyde hen over sommerferien.

Ældgamle dæmoner og mytiske fortællinger

Roshani Chokshi: Aru Shah og tidens ende
12-årige Aru Shah kommer ved et uheld til at slippe en ældgammel dæmon fri. Dæmonen har til hensigt at vække guden Shiva, der siges at være guden for ødelæggelse. Aru må kæmpe for at stoppe dæmonen og redde sine klassekammerater og sin mor, som alle er frosset fast i tiden.

I denne fantasyserie blandes indisk hindu-kultur med mytiske fortællinger, og Aru shah og tidens ende er det første bind i en serie på fire.

I Disneys nye imprint – Rick Riordan Presents – er denne bog blevet valgt som første udgivelse, der skal være med til at vise mangfoldigheden i verdens mange mytologier. Rick Riordan er bedst kendt for sin sci fi-serie om unge Percy Jackson, der udfolder sig inden for rammerne af den græske mytologis rammer.

Magiske dufte og hemmelige rum

Anna Ruhe: Duftapoteket - der er en hemmelighed i luften
Dette er første bog i en fantasy-trilogi, hvor Luzie, hendes lillebror Benno og nabodrengen Mats opdager et hemmeligt duftapotek i den gamle villa, som de er flyttet ind i med deres forældre. Duftapoteket er fyldt med små parfumeflasker, som udsender et hav af dufte.

Hvad børnene ikke ved er, at det har farlige og uoverskuelige konsekvenser at åbne flaskerne med de mystiske væsker – både for vores hovedpersoner og deres omgangskreds.

Duftapoteket er en original fortælling, der forfører sine læsere med de mange udfordringer, som børnene stilles over for, da de finder det hengemte apotek. 

Formskiftere og kostskoler

Katja Brandis: Woodwalkers - Carags forvandling
I serien Woodwalkers følger vi drengen Carag, der kan skifte mellem at være menneske og puma – han er en såkaldt changer.

I første bind af serien, Carags forvandling, strejfer han rundt sammen med egernet Holly og bisonen Brandon på kostskolen Clearwater High og tager udfordringer op, blandt andet mod en flok fjendtlige ulve, der ligesom Carag og hans venner er changere.

Forvandlingen fra menneske til dyr kender vi også fra fantasy-klassikeren Harry Potter, hvor nogle troldmænd og hekse er det, man kalder en animagus.

Woodwalkers er oprindeligt udgivet på tysk og indeholder indtil videre seks bind, der fortæller om Carag og vennernes vilde liv på Clearwater High. I skrivende stund er bind tre ved at blive oversat til dansk.

Inspiration