Lyt en bog

24.03.20
Kender du det, at du ser syndfloden af nye bøger, der udkommer? Den ene mere spændende end den anden, men ofte må du skyde det til side, fordi andre ting er vigtigere?

Du læser anmeldelserne og omtalerne, hører måske forfatterinterviews i radioen og tænker, at den og den titel må jeg få læst, men ofte må du skyde det til side, fordi andre ting er vigtigere.

Lige nu har mange af os mulighed for at råde bod på forsømmeligheden og få læst noget af det, vi har sprunget over, når tiden var knap. Hvorfor ikke læse dem samtidig med, at du laver andre – måske forsømte – ting? Lån dem som lydbog og lyt, mens du vasker op, hænger vasketøj op, stryger, graver haven, vasker bilen eller tager en slapper på sofaen.

Lydbøger kan noget

Fik du ikke læst Ane Riels "Harpiks?" Så find den på eReolen. Eller vil du hellere have en underholdende læseoplevelse med garanti for latter, så overgiv dig til klassikeren "Blafferens galakseguide" af Douglas Adams eller Kristian Bang Foss' "Døden kører Audi".

Når familien alligevel er samlet, kan man godt høre en lydbog sammen. Hvad med Laura Ingalls Wilder’s serie om det lille hus på prærien?

Mulighederne er der i tusindvis på eReolen. Romaner, noveller, biografier, faglitteratur og podcasts. Vil du hellere lytte på engelsk, er der masser af lydbøger både for børn og voksne på ereolen Global.

Alt hvad du behøver er en god netforbindelse, en pc, tablet eller smartphone, og så skal du være indmeldt i folkebiblioteket i din bopælskommune. Så bruger du dit cpr-nummer og bibliotekspinkode til ereolen og ereolen Global.  Er du ikke indmeldt i biblioteket, kan du gøre det med nemID via bibliotekets hjemmeside.