Løb for livet

Hvert år får omkring 44.000 danskere en kræftdiagnose. Det svarer til 121 danskere, der dagligt modtager besked om, at de har fået kræft. Arrangementet ”Stafet for livet” er din mulighed for at vise din støtte til de mennesker, der dagligt modigt kæmper med sygdommen.

Næsten hver tredje dansker rammes i løbet af sit liv af kræft, og det kan være en svær sygdom for såvel patient som pårørende at håndtere. Hverdagen ryger ofte i baggrunden og det bliver en ny virkelighed for de familier, der har kræft tæt ind på livet med store følelser og mange tanker. Hvad enten man er pårørende eller patient vil et kræftforløb kræve mere overskud og kræfter for at sikre at hele familien kommer igennem sygdomsforløbet på den bedst mulige måde. Det kan kræve, at man agerer superhelt for sig selv og andre i en næsten uholdbar og svær situation.

Stafet for livet 

For at støtte de familier, der kæmper, så holder Kræftens Bekæmpelse ”Stafet for livet” lørdag d. 28. august her i Aalborg. Her kan du tilmelde dig som fighter, der viser din støtte ved at gå eller løbe et par runder for de ramte. Hvis du ikke har mulighed for at deltage på dagen, så kan du vise din støtte til den smukke lysceremoni, der også finder sted denne dag.

Læs mere om 'Stafet for livet', og hvordan du deltager her

Litteratur om kræft

Arrangementet er ikke den eneste måde, hvorpå du kan yde din støtte. Under et kræftforløb kan det være yderst vigtigt at italesætte ens tanker og følelser, men det kan være utrolig tabubelagt og sårbart at tale om sygdom. Pårørende og patienter har ofte brug for et frirum til at snakke om enten sygdomsforløbet eller dele andre tanker fra dagligdagen – og her har du mulighed for at hjælpe.

Vi har her på biblioteket fundet et par bøger frem, der måske kan hjælpe dig og din familie til at få taget hul på de vigtige samtaler. Litteraturens verden rummer mange aspekter, og muligheder, og kan på denne måde måske være et faktisk hjælpemiddel samt holdepunkt for din familie under et sygdomsløb.

Du kan som pårørende også finde råd på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside

Tags