Litteratursiden: Årets bedste nordiske bøger 2019

11.12.19
Litteratursidens redaktion gør status over et mangfoldigt bogår og udpeger de bedste nordiske bøger fra 2019.

Litteratursiden præsenterer deres bud på årets bedste danske og nordiske romaner.

I artiklen Automatiske døre, der med ét slår op - årets bedste danske bøger 2019 giver litteraturanmelder Nanna Goul sit bud på de tendenser, der gør sig særligt gældende i dansk litteratur netop nu.

Tingene er under opbrud i dansk litteratur; de genremæssige normer modelleres og nye knopskydninger kommer til. Deriblandt ’mor-litteraturen’ som Nanna Goul kalder det, med titler som eksempelvis Dy Plambecks Til min søster og Cecilie Linds Mit barn.

Der er i det hele taget en øget politisk bevidsthed i mange af årets udgivelser, og det gælder ikke kun feminisme. I Frank vender hjem portrætterer Kristian Bang Foss skarpt og humoristisk det danske klassesamfund. Også klimalitteraturen fylder meget i den offentlige debat, og derfor sætter Litteratursiden fokus på klimalitteratur i et stort tema til januar. 

Årets udgivelser er ikke bange for at tage stilling, og lige nu syder og bobler den litterære gryde med modige og interessante nybrud.

Du kan se romanerne herunder. Vil du gerne vide mere om romanerne, så kan du finde anmeldelser af bøgerne her på Litteratursiden.dk