Lirens læsning når Tour de France indtager Danmark

Det er sommer, der er Tour de France, og der er tre-fire timer til etapen bliver helt spændende. Her er 10 lækre cykelbøger, som du kan læse mens løbet udvikler sig.

Tour de France er over os og med prolog i København efterfulgt af to etaper i Danmark, når tour-euforien nye højder.

Vi har samlet nogle af de mest lirens bøger om rytterne og løbet. Til dig der ikke kan få nok af brune muskler, barberede ben, sidevindskørsel og 21 hårnålesving.

Fem om rytterne

Michael Mørkøv - Min vej

Fortælling om hvordan en af de ypperste hjælperyttere i den professionelle cykelsport, Michael Mørkøv, hjælper diverse stjerner til sejre i den vanvittige farlige slutspurt. For læsere af cykelsportslitteratur og interesserede i de danske cykelhelte.

Jakob Fuglsang - Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje

Om cykelrytteren Jakob Fuglsangs (f. 1985) karriere fra U23-verdensmester i mountainbike til etableret verdensstjerne med OL-sølv i landevejscykling, og også om den ensomhed og de afsavn der er nødvendige for at nå sine mål.

Lars Bak - hjælperytteren

Om cykelrytteren Lars Baks (f. 1980) karriere, især som såkaldt hjælperytter, gennem mange år, men som bl.a. også førte til et dansk mesterskab i 2005

Brødre på landevejen: fortællinger fra et liv med cykelsport

Chris Anker Sørensen (f. 1984) og Allan Bo Andresen (f. 1973) fortæller om opvæksten i en cykelglad familie og om deres respektive karrierer indenfor cykelsporten.

Mit livs løb : stjernerne fortæller om deres største cykeloplevelse

20 af de største navne i dansk cykelsport fortæller om deres livs største løb. Om sejre, slemme styrt, taktiske spil og karrieredefinerende øjeblikke.

Fem om løbet

Sidste Tour - Mader & Leth

Cykelsportsinteresserede ligger her trygt og godt på hjul af makkerparret Leth og Mader, som imponerende veloplagte øser af oplevelser, erfaringer og viden fra deres lange liv som cykelentusiaster og tv-kommentatorer.

Rolf Sørensen præsenterer Tour de France

Rolf Sørensen præsenterer Tour de France med anekdoter, analyser samt samtaler med en række af Danmarks største cykeltalenter. For læsere, der gerne vil tættere på Touren.

Tour de France: verdens hårdeste cykelløb

Flot bog i stort format om etapecykelløbet Tour De Frances historie fra begyndelsen i 1903 og til seneste løb i 2020. Henvender sig især til kendere og fans af det berømte cykelløb.

Tre uger i juli

16 personlige fortællinger om Touren og livet som cykelrytter. Cykelfans vil glæde sig over bogens små velkendte anekdoter og nye vinkler på emnet.

Alpe D'Huez: Cykelsportens største bjerg

Historien om bjerget Alpe d'Huez og dets rolle i Tour de France gennem tiden med fortællinger om berømte løb, fanatiske tilskuere og store legender.

Inspiration