Billede af bogserien 100 danmarkshistorier
Billede af bogserien 100 danmarkshistorier

Lang historie kort

13.06.19
10.000 siders historie. 100 bøger på hver 100 sider. Så kort kan det siges.

Er du på udkig efter lidt sommerlæsning eller -lytning, som beriger dig med ny viden samtidig med, at du bliver godt underholdt?

Serien 100 danmarkshistorier gør en lang historie kort ved at tage fat i 100 skelsættende begivenheder, som har været med til at forme vores historie.

Det stort tænkte historieprojekt 100 danmarkshistorier er baseret på 100 bøger a 100 sider, skrevet af 100 historikere.

I alt bliver det over otte år til 10.000 siders nyskrevet og rigt illustreret danmarkshistorie med udgangspunkt i 100 væsentlige begivenheder og tematikker gennem de 1.000 års historie, hvor vi har haft skriftlige kilder.

At fortælle historien gennem 100 skelsættende begivenheder og tematikker giver plads til kulturhistorie, videnskabshistorie, socialhistorie, miljøhistorie og økonomisk historie, der kan udfoldes på egne præmisser. Udgangspunktet i hver bog er en begivenhed, og den bruges som anledning til at udfolde en tematik og et længere historisk forløb.

De fleste af bøgerne findes på eReolen både som e- og lydbøger, og du kan også kaste dig over den spændende podcast-serie af samme navn. 

eReolen anbefaler, at du starter med bogen Gudhjemtid, som handler om en af de vigtige faktorer for historieforællingen - tiden.

Inspiration