Læs bøgerne fra bogcaféen: Kort og godt om kærlighed

Til vores bogcafé Kort og godt om kærlighed, snakker vi om kærlighed, og hvad denne betyder for os som mennesker. Her kan du se de titler vi fortæller om.

Kærlighed kan være mange ting. Det kan være kærligheden til et andet menneske, kærlighed til livet, kærlighed til en bestemt genstand eller kærligheden til sig selv. Kærlighed kan være smuk, opløftende og modig, men den kan også være sorgfuld, rå og brutal, og vi vil alle opleve den på godt og ondt i løbet af livet.

Også i litteraturen er kærligheden uundgåelig, og blandt de tykke litterære værker på hylderne, findes små juveler, som på trods af deres korte omfang indeholder storslåede fortællinger om kærlighedens mange facetter.

Titler fra Bogcaféen Kort og godt om kærlighed

Titlerne er personligt udvalgt og håndplukket af Mia Skov Mortensen fra Instagramprofilen Ordblidlitteratur og Matilde Iversen fra Aalborg Bibliotekerne. Bogcaféen er en del af temaet ”Sammen i bevægelse”.

Theodor Storm – Skovbrynet

Fortælling om botanikeren Richard, der forelsker sig i den halvt så gamle, forældreløse Franziska og tager hende til sig, indtil hun svigter ham.
Lån bogen Skovbrynet af Theodor Storm

Inger Christensen – Sommerfugledalen

I magiske natursansninger udspringer et væld af fordybelse, fortryllelse, forandring og farveflimmer. Det er stærk, sanselig poesi, som foruden fascination og kærlighed til naturen rummer døden, frygten derom og dens uafvendelighed.
Lån bogen Sommerfugledalen af Inger Christensen

Charlotte Bork Høvsgaard – Kornmod

Roman om en kvinde, der befinder sig midt i livet. Midt mellem hendes søn, der er ved at blive voksen og hendes forældre, der bliver gamle. Midt i det hele møder hun en mand, og noget nyt begynder.
Lån bogen Kornmod af Charlotte Bork Høvsgaard

Maria Gerhardt – Transfervindue

Dette er en fortælling om en hverdag i smerte og om det skrøbelige håb om et mirakel, for at kunne forblive sammen med sin familie. En historie om kærligheden til både livet og døden.
Lån bogen Transfervindue af Maria Gerhardt

Annegret Friedrichsen – Porcelænskvinden

Marthe gør rent på Kunstindustrimuseet og nyder de stille stunder med samlingernes smukke artefakter. Det er dog ikke kun genstande, der holder til i samlingerne, og på denne forårsdag i 1991 møder Marthe triste skæbner fra en svunden tid.
Lån bogen Porcelænskvinden af Annegret Friedrichsen

Thomas Mann – Døden i Venedig

Dette er fortællingen om digteren Gustav von Aschenbachs rejse til Venedig, hvor han forelsker sig i den purunge dreng Tadzio. Den smukke, unge dreng er i den ensomme digters bevidsthed hele tiden, og hans sind infiltreres af drengens guddommelige skønhed. Alt imens desinficeres Venedigs smalle gader, for den ”omstrejfende død” spøger i byen.
Lån bogen Døden i Venedig af Thomas Mann

Tjingiz Ajtmatov – Dzjamilja

Dzjamilja er en ung kirgisisk kvinde, hvis mand ligger på lazaret ved fronten under 2. verdenskrig. Hun arbejder sammen med sin 15-årige svoger, Seit, der forguder hende. En dag kommer en såret soldat til landsbyen, og intet er som før.
Lån bogen Dzjamilja af Tjingiz Ajtmatov

Yukio Mishima – Fædrelandskærlighed

Dette er en fortælling om kærlighed, pligt og ære i et Japan, hvor selvmord betragtes som en hæderlig handling. Løjtnanten Shinji Takeyama udviser således stort ansvar ved at gå i døden for den kejserlige hær, og hans kone Reiko må som soldaterhustru følge i hans fodspor.
Lån bogen Fædrelandskærlighed af Yukio Mishima

Stephan Garmark - Syndefald

Fortælleren svigtes af sin kone, da hun har en affære med en rig og indflydelsesrig mand. Da fortælleren opsøger elskeren, tilbydes han en million for at tilbringe et par dage sammen med elskeren.
Lån bogen Syndefald af Stephan Garmark

Curzio Malaparte – Coppi og Bartali

En fortælling om den kraftfulde kærlighed italienere har til cykelsporten og om rivaliseringen og modsætningen mellem Fausto Coppi og Gino Bartali, som cyklede sig til tops af alperne i årene
Lån bogen Coppi og Bartali af Curzio Malaparte