Mand med militærhjelm og gasmaske. Der står "Press" på hjelmen
Foto: Engin Akyurt

Krigskorrespondenterne: brændpunkternes vigtige kronikører

De korrespondenter, som rejser til verdens brændpunkter for at formidle de svære historier, er en speciel art af journalister. Dagligt fortæller de vigtige historier fra en verden, der ofte er fjern fra vores egen.

Da koalitionen anført af USA i al hast forlod Afghanistan i takt med, at Taleban med foruroligende hast genindtog det store land, kunne vi følge med live via opdateringer fra en række korrespondenter, som var til stede og oplevede det hele fra nært hold. På Twitter kunne vi via journalister som Puk Damsgaard og Simi Jan følge evakueringen af lufthavn og ambassader, kaos i Kabul og Talibans fremmarch nærmest fra minut til minut.

Korrespondenterne udfører på samme tid et vigtigt og farligt job, og de kan næsten siges at tilhøre en speciel race af journalister, som opsøger verdens brændpunkter for at fortælle os de blodige, ubekvemme, drabelige og tragiske historier. På tv, i radioen og på internettet giver de os et vigtigt indblik i andres virkeligheder med krig og konflikter, som ligger meget fjernt fra vores egen hverdag. Derudover skriver de vigtige bøger om livet som krigskorrespondent og om nogle af de mennesker og skæbner, de møder på deres vej.

Inspiration