Foto lånt fra Forfatterweb
Foto lånt fra Forfatterweb

Kom tættere på: Jan Guillou

03.11.20
Med sit forfatterskab på omkring 50 udgivelser rammer han oftest en vedkommende samfundshistorisk åre: fra de middelalderlige romaner om Arn til serien ”Det store århundrede” om 1900-tallets udgydelser og fra den selvbiografiske ”Ondskab” om kostskoleliv til romaner om den såkaldte ”krig mod terror”.

Den svenske journalist, tv-medarbejder og forfatter Jan Guillou fandt i 1986 en veritabel guldmine, da han udsendte sin første roman om den adelige og venstreorienterede agent og greve Carl Hamilton, kendt i efterretningsvæsnet under kodenavnet Coq Rouge. Guillous hårdtslående bøger er filmatiseret flere gange og også drejet til en svensk tv-serie. 

Jan Guillou skriver ”samfundskritiske bestsellere”, der rammer en realistisk og dramatisk tone. Han viser mennesket som et produkt af samfundet og dets strømninger af politik, religion og idéhistorie. Kom tættere på den produktive forfatter i forfatterportrættet på Forfatterweb, læs om serierne og temaer i forfatterskabet.

Læs hele forfatterportrættet af Jan Guillou på Forfatterweb

Få styr på rækkefølgen

Jan Guillou er en yderst produktiv forfatter, som har skrevet flere lange serier såvel som enkeltstående værker. Bøgerne er udkommet i flere udgaver, i forskellige formater og nogle sågar som film og serier.
I listerne herunder hjælper vi dig lidt på vej til at få styr på Jan Guillous forfatterskab og i hvilken rækkefølge, serierne skal læses.

Få styr på rækkefølgen i Jan Guillous serie 'Det store århundrede' her

Få styr på rækkefølgen i Jan Guillous serie 'Carl Hamilton' her

Få styr på rækkefølgen i Jan Guillous serie 'Arn' her