Kilde: forfatterweb.dk

Jeg håber, der er et bibliotek i paradis

11.05.21
Vi mindes præsten og forfatteren Johannes Møllehave, som er død efter længere tids sygdom. Han blev 84 år gammel.

Fængselspræst og forfatter

Johannes Møllehave blev teologisk kandidat i starten af 1960'erne og fungerede siden som præst flere steder, blandt andet i Vridsløse Statsfængsel. Men ved siden af sin præstegerning skrev han en lang række digte og romaner - og han modtog flere store litteraturpriser, heriblandt De Gyldne Laurbær (i 1980).

Da Johannes Møllehave var barn, blev han klappet på hovedet af sin far, hver gang han rimede. Mange år senere resulterede kærligheden til i mere end hundrede bøger inden for mange forskellige genrer og oftest med humoren som hovedtema. Med mere end en million solgte bøger har forfatteren, der også var præst og foredragsholder, skrevet sig ind i mange danskeres hjem og blandt andet modtaget litteraturprisen Danskernes Yndlingsforfatter to gange.

Læs forfatterportrættet af Johannes Møllehave på forfatteweb.dk

Jeg håber, der er bibliotek i Paradis

Efter flere blodpropper og en hjerteoperation, stoppede Johannes Møllehave med at holde foredrag i 2008. I den forbindelse, gav han et interview til Kristeligt dagblad. Her snakkede han bl.a. om døden. - "Jeg gør mig ikke så mange tanker om paradis. Det eneste, jeg håber, er, at der er et bibliotek, for det kan jeg ikke undvære", sagde han. Læs hele interviewet her

Inspiration