Investering for begyndere – du kan starte her!

03.02.21
Giver aktiehandel, kurser og indeksfonde dig panderynker og svedige håndflader? Så er du ikke alene. Vi anbefaler fem bøger, der kan hjælpe dig godt i gang med at investere.

Det kan virke både nervepirrende og uoverskueligt, men investering er ikke forbeholdt smarte typer i jakkesæt. I det forgange år sprang mange danskere ud som investorer, og vi handlede med aktier som aldrig før.

Hvis du gerne vil klædes godt på til at begive dig ud i investeringsverdenen, er der hjælp at hente her. Vi har udvalgt fem gode bøger til nye investorer, hvor du kan finde eksperternes bedste råd og lade dig inspirere af andre, som måske har stået i samme situation som dig. Du behøver hverken at have læst økonomi på universitet eller at have en brændende kærlighed for tal.

Sæt kursen: sådan lærer du at investere på 8 uger af Louise Fredsbo

Fremtidsforsker Louise Fredsbo er med egne ord gået fra at føle sig som en økonomisk fiasko til aktiehaj. Med gode råd fra en række eksperter, konkrete værktøjer og kærlige spark henvender denne bog sig til dig, der drømmer om at få (bedre) styr på din økonomi, og som gerne vil lære at lade pengene arbejde for dig.

Invester i livet: køb aktier og bliv fri af Pernille Wahlgren og Jane Bækgaard

En velskrevet gør det selv-bog for alle, der ønsker at finde inspiration til en livsstil, der kombinerer simple living med fornuftige investeringsstrategier. Der er lagt øvelser og refleksioner ind undervejs i bogen, og du introduceres til alt fra aktiehandel og beskatning til forfatternes bedste tips til at leve enkelt. Jane Bækgaard er psykolog med 35 års erfaring, mens Pernille Wahlgren er uddannet etnolog og har 20 års erfaring med at investere.

Klar – parat – invester: håndbog til begyndere af Emma Bitz, Laura Hardahl, Caroline Stasig og Anna-Sophie Hartvigsen

Fire unge kvinder fra Copenhagen Business School er gået sammen om at skrive denne guide, og med udgangspunkt i deres egne erfaringer er "Klar - parat - investér" en glimrende introduktion til investeringsverdenen. Bogen starter helt fra bunden med at forklare, hvad en børs er, og hvorfor virksomheder bliver børsnoteret – og hvad man som ny investor skal være særligt opmærksom på.

Bobler, bullshit og børsfest: hvad enhver investor bør vide af Lars Tvede

Konkret og underholdende guide for både nybegynderen og den mere erfarne investor. Iværksætter og finansmand Lars Tvede deler i letforståelige og korte kapitler sine vigtigste grundregler om investering. Bogen byder også på sjove anekdoter om både de store triumfer og fejltagelser fra hans mange år som investor.

Investering uden habit af Henrik Dahl

Henrik Dahl giver enkle og praktiske eksempler på, hvordan du kan investere fornuftigt uden at miste din nattesøvn. Bogen gør også op med mange myter om investering og ruster dig til eksempelvis at tale med din bankrådgiver om investering. Dahl er uddannet økonom og har arbejdet hos flere banker og investeringsselskaber.

Se formidler Mathias Maagaard Jensens anbefaling af bogen her

Inspiration