Hvad griner DU af?

28.07.21
"Har I ikke nogle sjove bøger? Vi trænger til noget at grine af..."

Sådan en forespørgsel får vi i ny og næ på bibliotekerne, men hold op hvor er humor individuelt: Dét, som den ene griner af, kan en anden synes er plat og åndssvagt - eller decideret kedeligt. Vi har forsøgt at inddele humoristiske bøger i fire kategorier. Se om DU kan finde noget at grine af i listerne herunder.

”HA HA HA HA HA” - de fyrrige og farverige

Hvis du er til den lidt gakkede, farverige, "over-the-top"-humor og grinede af 'Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt', skulle du prøve disse:

"Fnis fnis tø hø" - de skæve og absurde

Hvis du kunne se det sjove og geniale i Doppler - den veludstyrede fyr, der flyttede ud i de norske skove og blev venner med en elg - vil du med stor sandsynlighed også klukke lidt af disse titler:

”He he he" - du kender typen!

De følgende vil vi betegne som sådan allround-humor, som man griner af, fordi vi alle kender de typer der udstilles – måske er det naboen, måske er det svigermor, eller måske er der endda noget af os selv i dem? Som at se Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt folde sig ud i de mange karakterer i Kongeriget, eller Brian Lykke og co. i 'Krysters Kartel'.

Klik her for at se et klip fra Krysters Kartel på Youtube (åbner i nyt vindue)

”Hæh” – de stilfærdige og skarpe

Er du mere til den underspillede, sarkastiske og til tider tragikomiske humor, vil disse måske få smilet frem: