Græske guder og helte

09.01.23
​​​​​​​De græske myter er et overflødighedshorn af fantastiske, tragiske og episke fortællinger. Måske er det derfor historierne stadig er aktuelle og har inspireret mange historier, skuespil, film og bøger i eftertiden.

Hvorfor læse de græske myter?

De græske myter handler om guder og mennesker og alle de forviklinger, der kommer af deres møde. Det er fortællinger om had, misundelse, hovmod, begær, kærlighed og forviklinger. Mange af fortællingerne er også fulde af magi, forbandelser, forvandlinger og forklaringer på livets mysterier. Der er satyrer, nymfer, kæmper og kykloper, hovmodige konger og begærlige guder. Kort sagt, fortæller de om en verden, der er mindst lige så farverig som den (populære) nordiske mytologi.

Mange af myterne har du måske hørt om (historien om Pandoras æske, Icharos der flyver for tæt på solen, Prometheus, der giver ilden til menneskene)  – men måske vil du opleve, at de rummer mere end du troede. Det gjorde jeg.

Hvis man gerne vil læse de græske myter, så er der heldigvis skrevet rigtig mange bøger i både lette og tunge udgaver. Herunder giver vi en række forslag.

Inspiration