Gør 2022 til dit læseår

18.01.22
Inspiration og gode råd til at gøre 2022 til dit læseår

Sidste år læste jeg 416 bøger. Det er rigtig mange bøger – og jeg taler ikke om Pixi-bøger, selvom der er en del tynde bøger i blandt, er det hovedsageligt børne-, ungdoms- og voksenbøger. 

Hvordan?

Hvordan kan jeg finde timer i døgnet til at få læst så meget? Især når man tænker på at jeg har et 37 timers arbejde at passe, er mor til to små børn og også gerne vil lave andre ting – som at ses med familie og venner.

I denne artikel vil jeg gerne dele mine læsefifs med jer og forhåbentlig gøre det nemmere for jer at gøre 2022 til året hvor I får læst mere.

For det er simple og overskuelige fifs, så alle kan være med. 

Læsefifs

Fif nummer 1: sæt dig et læsemål. 5, 10, 20 bøger på et år er også godt – især hvis udgangspunktet var 0. Måske det endda kan være en motivation at skrive ned hvor mange bøger du læser eller registrere det på Goodreads (online fællesskab, hvor man kan dele læseoplevelser, oprette bogreoler og lave en årlig læseudfordring). 

Fif nummer 2: sæt tid af til at læse. Ja, det virker banalt, men hvis du sætter 10-20 minutter af hver dag til at læse, bliver det altså også til noget på den lange bane. Og hvem ved, måske snupper du 30 minutter en dag, fordi bogen simpelthen er for spændende til at lægge væk igen. 

Fif nummer 3: lydbøger tæller også! Hør lydbog hvis du, som mig, har 30 minutter i bil frem og tilbage fra dit arbejde, kan lide at gå lange ture eller bare skal have lidt underholdning mens du vasker op. Sæt en lydbog på og tag på fantastiske eventyr eller opklar mysterier imens du laver noget andet.

Fif nummer 4: læs bøger sammen med andre, fx ved at deltage i en readalong på Instagram. En readalong er hvor du læser en bog sammen med andre og snakker om den undervejs. Jeg skal i januar fx genlæse ”House of Earth and Blood” af Sarah J. Maas, som optakt til efterfølgeren, der udkommer i februar. Vi skal læse 3-4 kapitler hver dag og det er derfor meget overskueligt at være med.

Fif nummer 5: det behøver ikke hver murstensromaner. Tegneserier, billed-, ungdomsbøger og alt derimellem tæller også. Bare du får læst og har lyst til det du læser, hvilket leder mig til fif nummer 6.

Fif nummer 6: det er i orden at opgive en bog hvis den ikke fanger dig. Livet er for kort til at kæmpe sig igennem en bog der ikke interesserer eller fanger dig, men giv den en fair chance inden du stopper – det kan jo være den overrasker. Jeg har hørt flere omtale at de giver bogen 100 sider og hvis de ikke er blevet fanget der, så stopper de.

Det var mine fifs til at få læst – og måske endda få læst mere end du plejer. Husk at vi altid står klar til at hjælpe dig finde den næste bog du skal kaste dig over. God læselyst.