Gode familiespil til efterårsferien

08.10.20
Undgå firkantede øjne! Læs brætspilseksperternes bud på, hvilke brætspil familien kan spille sammen i efterårsferien.

Når det gælder brætspil, er det som så meget andet anbefalelsesværdigt at prøve sig frem. Mange spil handler mere om at finde tiden til at spille dem, frem for at forhaste sig igennem dem.

Lav samtidigt en kop te, kaffe eller kakao og find noget familiehygge frem til efterårsferien.

Carcasonne

Carcasonne er et simpelt spil, som er perfekt som et starter spil. Spillet handler i al sin enkelthed om at dominere et middelalder landområde, du selv bygger op. I skiftes til at lægge en brik, og hver brik afgør enten hvor stor borg du bygger, eller hvor lang du kan bygge en vej. 

Spillet er nemt og lige til at gå til fra 8 år og op.

De små drageriddere

De små drageriddere er et virkelig godt spil til de mindre børn. Det er simpelt at sætte op og er ret underholdende for børnene.

De små drageriddere har også store brikker, så det er ikke noget I skal være så usikre på, at lade de lidt mindre være alene med.

Fra 6 år og op.

Blitz

Blitz er et lille spil, der handler om at identificere, hvad der mangler på et kort man vender. Der er 5 figurer og en masse kort i spillet. Det handler om at identificere hvilken af de 5 figurer der mangler på kortet, og hurtigt tage den! 

Spillet kan spilles af alle, og at være barn med hurtig reaktionsevne har sin fordel.

Spillet er vanvittigt sjovt og utroligt spændende i forhold til, hvem der er hurtigst. Vær klar på at komme til at bande og svovle. Spillet tager ikke meget mere end en 15-20 minutter, og er godt til at få en lille aktivitet ind uden at skulle lære en masse regler.

Spillet funger også godt som spil til voksne.

Fra 6 år og op.

Click Clack Lumberjack

Click Clack Lumberjack er en udvidet version af klodsmajor. Du er en skovhugger, der skal fælde træer, eller i dette tilfælde skal du sørge for at få alt barken af ”træerne”. Brug den lille medtilhørende plastik økse og bliv irriteret hver gang det ikke lykkedes. 

Spillet er sjovt og kræver ikke meget mere end øje-hånd koordination, og er et herligt spil for alle aldre.

Fra 6 år og op.

Dixit

Dixit spillene (Dixit & Dixit Odessey) er to fantastiske spil, hvor man stort set ikke behøver at læse regler for at spille.

Spillet er en slags storytelling, hvor man på skift skal fortælle en historie, danse en dans eller synge en sang og igennem det fortælle hvilket kort man har. Alle andre spillere lægger så et kort ud der minder om ens fortælling/sang/dans/ord. Det handler om at gøre spillet så nemt at forstå, men samtidigt så svært, at ikke alle forstår det! 

Giver det mening? Well, det er reglerne. Det er sjovt, og det er ikke mindst nogle super fede illustrationer der er på kortene. Spillet er nemt at gå til, og alle aldre vil synes det er sjovt. 

Fra 6 år og op. 

Det dårlige selskab

Spillet Det dårlige selskab falder måske uden for denne kategori, hvis man har små børn, men har man lidt ældre børn, vil de helt sikkert synes, det er lidt fjollet at lave sætninger, som får mor eller far til at blive helt røde i hovedet!

Spillet handler i alt sin essens om at være det dårligste selskab du kan være. Spillerne skiftes til at vælge de værste sætninger, eller mest perverse.

Fra 16 år og op.

Ticket to ride

Ticket to ride handler om at bygge togbaner. Det er et af de klassiske spil, der har været ca. 1 million udvidelser eller udgaver af.  Okay måske overdriver vi lidt, men spillet er altså godt!

Vælg en farve, træk nogle kort og find ud af om du skal fra den ene ende af USA, eller bare over Midt-vesten.

Spillet er utroligt nemt, da det er farvegenkendelse og geografisk viden, der afgør, om du kan komme via de rigtige byer eller ej. Samtidigt er spillet forholdsvist nemt og tager ikke meget mere end en 30-40 minutter. 

Fra 8 år og op. 

Flick em’ up

Flick em’ up er årets familiespil i 2016. Spillet vandt den såkaldte guldbrik, fordi det bare er så sjovt.

Forestil dig, at du er den onde ranch ejer, der skal ind til byen og sammen med dine kumpaner skyde sheriffen og alle hans mænd. Brug fingrene til at skøjte en plastikbrik hen, så du ”skyder” sheriffens mænd ned.

Det er sjovt og nemt at gå til. Der findes forskellige scenarier, så det handler også om at prøve nogle ekstra regler. Samtidigt er reglerne på dansk og er yderst overskuelige. 

Vi er personligt helt tossede med det, og kan fuldt ud forstå hvorfor det fik prisen i 2016.

Fra 8 år og op.