Billede med bogforsider af Max Velthuijs' billedbøger om Frø

Frø er et charmerende bekendtskab for de mindste læsere

11.10.19
Historierne om Frø og hans venner byder på en hyggelig læsestund med de mindste læsere og er oplagte som ”de første bøger” med deres trygge, genkendelige univers. Centralt i bøgerne står venskabet mellem Frø og hans venner And, Gris, Hare og Lille Bjørn.

Hver bog tager forskellige temaer op, som kan relateres til mindre børns hverdag. I Frø overnatter hos Gris handler det om at prøve at overnatte hos en ven for første gang og samtidig savne det trygge derhjemme. I Frø er syg handler det om at være syg og hvordan vennerne prøver at opmuntre og trøste.

Bøgerne i serien har tidligere været udgivet på andre forlag, mens de senere års udgaver har fået en opdatering på layout og format og i dag udkommer på forlaget Turbine. Bøgerne er i et dejligt kvadratisk format med tykke papsider, som holder godt og passer godt til små hænder. Den iøjnefaldende grafik i kraftige farver og de simple historier følges godt af og gør historiernes budskab let at afkode for mindre børn. Og en mere charmerende og kær Frø skal man da lede længe efter.

For de allermindste læsere på ca. 1-2 år findes der to Frø-bøger med flapper: Hvor er frø?  og Hvad laver du frø? Flapperne på siderne er som en magnet for små pilfingre og det bringer latter og glæde frem, når man kan gå på opdagelse, vende flapperne og se hvad overraskelser, der gemmer sig bagved.

For de lidt større børn på 2+ år, som gerne vil have en lidt længere fortælling, kan disse historier anbefales: Frø og stjerneskuddet, Frø overnatter hos Gris, Frø er sygFrø leger gemmeleg og Frø og ræven.

Har I allerede læst bøgerne om Frø og vennerne, er bøgerne om Malle Mus et godt bud på lignende bøger.
 

Inspiration