Billede af en pige der læser e-bøger fra eReolen
Billede af en pige der læser e-bøger fra eReolen

Forlaget Flachs anbefaler: tre sjove børnebøger

27.06.19
Det skal være sjovt at læse!

Forlaget Flachs vil gerne have dig til at læse for din egen fornøjelses skyld, ikke fordi din lærer siger, du skal. De synes nemlig, det skal være sjovt at læse!

Og nu er det sommerferie, så der er masser af tid til at læse. Der findes mange fantastiske bøger, og det kan være svært at vælge.

Men hvis du godt kan lide sjove bøger, så prøv en af disse. De kan læses i hængekøjen, i bussen, i flyet, i sengen … tja, hvor som helst og når som helst … bare ikke i poolen.

Wilf – en helt i uheld – redder verden

Wilf er bange for ALT. Næsten. Og det, han ikke er bange for, er han allergisk over for. Han har en masse ritualer, der skal hjælpe ham til ikke at bekymre sig så meget. Men da den nye nabo, onde Allan, viser sig at være en galning med planer om at ødelægge verdener (!), bliver Wilf nødt til at være modig. Det er en gakket historie fuld af gadgets og med skøre illustrationer. Læs også Wilf- en helt i uheld – nedkæmper en pirat.

Anna Englelud

Måske kender du allerede serien om Anna Engleluds nabo Beskidte Bertil? Anna er en sød, lille pige med sløjfe i håret og lyserød kjole … men indeni er hun lige så fræk som Bertil og får rodet sig ud i nogle tåkrummende pinlige situationer, fx da hun vil bevise, at skolelederen går med paryk, eller da hun på en helseferie stjæler slik fra personalet. Hvert bind indeholder tre små historier med sjove illustrationer. Og selv om serien ser meget piget ud, kan den sagtens læses af drenge.

Hvordan du opdrager din mor og far

Du ved, hvor irriterende forældre kan være, og nu skal du måske tilbringe en hel sommerferie sammen med dem. Hvis du skynder dig, kan du nå at opdrage lidt på dem, så de er til at holde ud at være sammen med. Tolvårige Louis har masser idéer til, hvordan det kan gøres, og her fortæller han i dagbogsform, hvordan hans opgør med forældrene spænder af.

Inspiration