Fantasifuldt billede der illustrerer karakterer fra Forlaget Alvildas børnebøger
Fantasifuldt billede der illustrerer karakterer fra Forlaget Alvildas børnebøger

5 sjove børnebøger til sommerferien

27.06.19
Forlaget Alvilda anbefaler ultrasjove bøger til sommerferien.

Lasse-Leif er alene hjemme

Lasse-Leif er lige blevet tre år. Han bor sammen med sin far og mor – og dukken Luske-Lise. Lasse-Leif er altid sød og velopdragen. Siger han selv. Hver gang noget går galt, er det Luske-Lises skyld … Nede i stuen hopper Lasse-Leif højt i sofaen sammen med Luske-Lise. Lasse-Leifs mor kan ikke lide, når han leger vildt. Han skal være stille og se film. Luske-Lise synes, det er kedeligt at være stille. Så da mor går ud med skraldespanden, lister Luske-Lise efter og smækker døren bag hende. Nu er Lasse-Leif og Luske-Lise helt alene hjemme!
Fra 3 år

Timmy Taber 1: Ingen er fejlfri ...

Navnet er Taber. Timmy Taber. Jeg er grundlægger af og direktør for detektivbureauet Taber A/S – det bedste detektivbureau i byen, hvis ikke i landet. Muligvis i hele den vestlige verden. Min succes er dog ikke kommet af sig selv. Der har været forhindringer. F.eks.:
1. Min mor
2. Min skole
3. Min idiot af en bedsteven 
4. Min isbjørn.
Fra 9 år

Nikkis dagbog 1

Ny skole. Ny ondskabsfuld pige. Nyt crush. Ny dagbog, hvor Nikki afslører alt ..! Nikki tegner og fortæller sjove, tåkrummende pinlige og ikke mindst superunderholdende historier om forelskelser, veninder og irriterende småsøskende – og de alt for smukke, populære piger.
Fra 10 år

Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop

"Vil du ikke godt fortælle et eventyr, Bedstemor Bob?" sagde Søde Sally Sukkertop. "Men husk nu, at jeg ikke kan tåle at høre det der navn, du ikke må sige ..." Søde Sally Sukkertop kunne ikke tåle at høre ordet "Rødhætte", og det var jo, fordi Bedstemor Bob fik puttet Rødhætte ind i alle de eventyr, hun fortalte, og det var lige til at få galoperende spat af, og derfor sprængte Søde Sally Sukkertop Bedstemor Bob i luften, hver gang hun sagde Rødhætte.
Fra 6 år

Doktor Proktors pruttepulver

Lise har fået en ny nabo: Bulle, en lillebitte og virkelig ikke helt almindelig dreng. Da Lise og Bulle bliver venner med den endnu mere ualmindelige Doktor Proktor, bliver de rodet ind i et vildt og morsomt eventyr om tabt kærlighed og ægte venskab, en fæl anakonda og et par eksemplarer af idiotus kolossalus, et topsikret fangehul og et håbløst dårligt skoleorkester – og ikke mindst: verdens kraftigste pruttepulver!
Fra 6 år

Inspiration