Sissel-Jo Gazan

Forfatterstafet: Sissel-Jo Gazan

13.08.22
Sissel-Jo Gazan kredser i sit forfatterskab om det sære menneskeliv og vores møder med hinanden.

Sissel-Jo Gazan

Sissel-Jo Gazan er født den 20. december 1973 i Aarhus. Da hun var fem år gammel blev hendes forældre skilt, og hendes mor tog hende med ud på skibet Shearwater, hvor de sejlede rundt i Middelhavet i tre år. På rejsen skrev Sissel-Jo hjem om smidige delfiner og duftende appelsiner. Hun begyndte også hurtigt at opfinde fantasifulde og dramatiske historier.

Som barn og ung boede Sissel-Jo Gazan forskellige steder i Danmark, og i de år etablerede hun en rodløshed, der har haft indflydelse på hendes bøger, fordi de er skrevet rundt omkring i verden. Hun debuterede som 21-årig med romanen “Når man kysser i august”. Den blev til i Lissabon, hvor den unge forfatter lejede sig ind hos excentriske Dona Rosa og skrev uafbrudt. Den finurlige kærlighedsroman fik fornemme anmelderroser for sit fabulerende sprog.

Ved siden af skriverierne begyndte Sissel-Jo Gazan at studere biologi og blev færdig i 2004 med speciale i dinosaurer. Hun siger selv, at hun hovedsageligt læste biologi for at bevise, at hun kunne. Inderst inde vidste hun, at hun ville være forfatter.

Sommerfugle og depressionsmedicin

'Søren Marhauge startede jo som en karakter dengang, jeg selv var enlig mor og havde et ulykkeligt brud bag mig. Og så tænkte jeg, at hvis ikke man kan møde ham ude i virkeligheden, ham den perfekte mand … så vil jeg prøve at skrive den perfekte mand – ham, jeg gerne vil møde i virkeligheden.'

Sådan indleder Sissel-Jo Gazan interviewet med Forfatterweb, hvor hun fortæller om sin helt nye bog ”Uglens øje”.

I bogen er en mirakelmedicin mod depression omdrejningspunktet for en hæsblæsende handling, samtidig med at vi får indblik i sommerfuglenes fascinerende verden. Vi får også et gensyn med flere medlemmer af persongalleriet fra de to tidligere succesromaner, ”Dinosaurens fjer” og ”Svalens graf” – blandt dem politimanden Søren Marhauge og forskerne Anna Bella og Marie Skov. 

I “Uglens øje” sætter forfatteren spørgsmålstegn ved vores tro på, at en pille kan fikse alt.

Se hele interviewet med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg her:

Forfatterweb-stafet med Sissel-Jo Gazan

 

Mere om forfatteren

Læs hele det dybdegående portræt Sissel-Jo Gazan her.

Se og bestil bøger af Sissel-Jo Gazan herunder.

Inspiration