Rasmus Nikolajsen Foto: Alexander Banck Petersen

Forfatterstafet: Rasmus Nikolajsen

31.10.22
Forfatterstafetten er givet videre til digteren Rasmus Nikolajsen.

En legesyg tilgang til ord og grammatiske regler

Gennem sine over tyve år som udgivet digter har Rasmus Nikolajsen holdt fast i sin forkærlighed for systemdigtningen. Her er det de sproglige og metriske regler, der hersker, mens indholdet flyder friere og ofte remixer ældre tekster, sange, talemåder mv. i en lyrisk collage.

Med sine seneste digtsamlinger har Rasmus Nikolajsen bevæget sig over mod natur og forældreskab, senest i den autofiktive familieversfortælling ”Måske sjælen” fra 2022.

"Har vi en fælles sjæl?"

I digtsamlingen "Måske sjælen" går Rasmus Nikolajsen tæt på sin egen families dramatiske historie. Han tager afsæt i en grusom historie, der foregår under 2. verdenskrig og har hans farmor i hovedrollen. Som titlen indikerer, så kredser bogen ligeledes om sjælen, hvilket flere af Nikolajsens bøger gør. Er den individuel eller fælles, og hvis mennesket har en sjæl, har dyrene så også én?

I interviewet med Forfatterwebs litteraturformidler, Sarah Corner-Walker Hvidberg, fortæller Rasmus Nikolajsen, at han gerne vil have, at der skal være plads til at reflektere over sådanne spørgsmål i hans litteratur. 

Rasmus Nikolajsen: Har vi en fælles sjæl?

Mere om forfatteren

Læs hele det dybdegående portræt af Rasmus Nikolajsen her.

Se og bestil bøger af Rasmus Nikolajsen herunder.

Inspiration