Rakel Haslund-Gjerrild
Foto: Sofie Amalie Klougart

Forfatterstafet: Rakel Haslund-Gjerrild

26.06.22
Rakel Haslund-Gjerrild er aktuel med den exofiktive roman "Adam i paradis", om maleren Kristian Zahrtman.

Rakel Haslund-Gjerrild

Rakel Haslund-Gjerrild er født i 1988 og vokset op på Bornholm.

Efter studentereksamen på Rønne Gymnasium flyttede hun 2 år til Kina, hvor hun blev optaget af muligheden for at lære et sprog, hvis grammatiske grundstruktur var anderledes end de germanske og latinske sprog. Da hun vendte hjem til Danmark, var det også med en krise i bagagen, og for at holde sin mentale balance i vater, begyndte hun at skrive. Samtidig begyndte hun på Københavns Universitet.

I 2020 udgav hun den anmelderroste roman ”Alle himlens fugle”, som hun modtog Michael Strunge-prisen 2020 for, og i 2021 udkom ”Adam i Paradis”..

Sideløbende med forfatterskabet har Rakel Haslund-Gjerrild taget to bachelorgrader i henholdsvis Kinastudier og Litteraturvidenskab, samt en kandidatgrad i Kinastudier, fra Københavns Universitet og desuden været medforfatter på opdateringen af rejseguiden ”Turen går til Kina”. 

Rakel Haslund-Gjerrild: Kunst på grænsen af tidens moral

I forfatterens tredje roman, “Adam i paradis”, følger vi den aldrende og feterede kunstmaler Kristian Zahrtmann, der i året 1913 maler et glødende erotisk portræt i en tid, hvor homoseksualitet er forbudt. Maleriet, som romanen er opkaldt efter, udgør rammen for en sprogligt set lige så farverig og sansemættet roman, der fremmaler et rørende portræt af både Zarthmann og hans tid.

Rakel Haslund-Gjerrild er forårets 10. gæst i Forfatterstafetten, hvor hun taler med forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg om, hvorfor hun blev så fascineret af at skrive om netop denne kunstner. Se hele interviewet her:

Forfatterweb-stafet med Rakel Haslund-Gjerrild

Mere om forfatteren

Læs hele det dybdegående portræt af Rakel Haslund-Gjerrild her.

Se og bestil bøger af Rakel Haslund-Gjerrild herunder.

Inspiration