Merete Pryds Helle
Foto: Thomas A.

Forfatterstafet: Merete Pryds Helle

04.11.21
I forfatterstafettens fjerde interview dykker vi ned i Merete Pryds Helles gribende univers.

Her taler Merete Pryds Helle om livets kompleksitet, der på én og samme tid kan være fantastisk og forfærdeligt, og om sin fascination som forfatter af at forstå, hvordan vi hver især med vores forskellige evner og personligheder bliver præget af den tid, vi lever i.

Du kan opleve Merete Pryds Helle her, hvor hun læser en passage fra sin seneste roman “Vi kunne alt". Her møder vi Merle, der vokser op i en dysfunktionel familie i et 70'er-forstadskvarter i Værløse og må kæmpe med omsorgssvigt, angsten for at miste sin mor og ikke mindst at finde fodfæste i livet. Men historien slutter ikke dér. Merete Pryds Helle løfter også sløret for sin næste roman.

Mere om forfatteren

Med en insisterende nysgerrighed tager Merete Pryds Helle konstant sit forfatterskab nye steder hen. Hun skriver hjemmevant i flere genrer og udforsker nye medier og måder at skrive på. Efter det folkelige gennembrud med slægtsromanen ”Folkets skønhed” (2016) har hun senest taget arven op fra norske Henrik Ibsen ved i den inciterende ”Nora” at skrive en sanselig forhistorie til Ibsens klassiker ”Et dukkehjem”.

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Merete Pryds Helle og hendes forfatterskab

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Inspiration