Forfatter Martin Kongstad
Foto: Forfatterweb

Forfatterstafet: Martin Kongstad

29.04.22
Skånselsløse analyser af den kreative klasse og spot på far-søn-relationen.

Martin Kongstad

Martin Kongstad analyserer skånselsløst den kreative klasse og dens forhold til 68'erne, de rigtigt rige og alle de andre wannabees, som gerne vil være en del af det smarte selskab.

Kongstad tilhører selv det kreative samfundssegment af kunstnere, journalister og andet kulturelt godtfolk, som han underkaster et kritisk blik i sine værker, senest romanen ”Kokken der holdt op med at rødme” (2018) om den succeskorrumperede mesterkok Magne Oldenberg og biografien ”Casper” fra 2020. 

Martin Kongstads barske opskrift på succes

“Mit postulat er, at hvis man ønsker, at ens barn skal nå vidt ... så skal man bare overse barnet, for så vil barnet gøre alt som voksen for at hente anerkendelse andre steder fra,” siger Martin Kongstad om et tema, der går igen i hans forfatterskab: Om forholdet mellem far og søn, og hvilke konsekvenser det forhold – eller mangel på samme – kan få for barnet senere i livet.

Her kan du møde ham i veloplagt samtale med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg. Med afsæt i bøgerne "Kokken der holdt op med at rødme” og “Casper” giver Martin Kongstad sit take på tidsånden, på mad og på forskellige slags venskaber. Og han løfter sløret for, hvad hans næste bog kommer til at handle om. Se med her, hvor Martin Kongstad er forårets fjerde gæst i Forfatterstafetten.

 

Forfatterweb-stafet med Martin Kongstad


Mere om forfatteren

 

Læs hele det dybdegående portræt af Martin Kongstad på Forfatterweb her.

Inspiration