Foto: Morten Holtum/Gyldendal

Forfatterstafet: Kristian Bang Foss

06.12.21
Turen er kommet til Kristian Bang Foss i Forfatterstafettens 9. indslag, og her dykker vi ned i når livet bliver et mareridt.

“Den fornemmelse af, at der kommer nogen og siger 'hej, du er her på falske papirer', den tror jeg, at der er ret mange, der kan genkende," siger Kristian Bang Foss.

I hans seneste roman “Frank vender hjem” befinder hovedpersonen Frank sig pludselig i sit livs største mareridt. Først er han så uheldig at drive til havs, og da han endelig bliver reddet, bliver mareridtet blot endnu værre, da ingen af hans nærmeste tror på hans historie. 

I interviewet beskriver Kristian Bang Foss, hvorfor Frank har så svært ved at blive accepteret af sin rige svigerfamilie, og hvorfor han mister troen på sig selv.  

Samtalen med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg er det niende i forfatterstafetten med kendte og aktuelle forfattere. 


Mere om forfatteren

Kristian Bang Foss har med en sikker blanding af virtuost ordforråd og hyper præcision skabt sig en egen stemme i dansk litteratur. Fra debuten ”Fiskens vindue” over ”Stormen i 99” til ”Døden kører Audi” og ”Frank vender hjem” har han vist en akkuratesse inden for sproglig forædling i sine ikke altid lige flatterende portrætter. 
Bøgerne handler om klasseforskelle, mennesker og deres vaner og er ikke bange for at gå i detaljer med hverken kropslige udsondringer eller fluefiskeri.

Læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Kristian Bang Foss og hans forfatterskab

Inspiration