Forfatterinterview Knud Romer - Forfatterstafet
Foto: Thomas Howalt Andersen / Lindhardt & Ringhof

Forfatterstafet: Knud Romer

23.11.21
I forfatterstafettens 6. indslag er turen kommet til Knud Romer og fortryllelsen ved den enkle fortælling.

“Det her er mit lille H.C. Andersen-eventyr.”

I denne samtale med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg fortæller Knud Romer levende om sin nye roman “Pigen i violinen”, der tager os med på en rejse gennem europæisk historie og dannelseskultur og ind i kunstnerens stræben efter det perfekte – og tydeliggør, hvor meget han som forfatter brænder for at fjerne barrierer og skrive så enkelt og mundret som muligt. 

For, som han siger i interviewet: “Hvis jeg ikke kan fortælle en historie i en overfyldt bodega, så har jeg ingen historie.”


Mere om forfatteren

Barndomsøen Falster er et uomtvisteligt omdrejningspunkt i Knud Romers skønlitterære virke. I debuten “Den som blinker er bange for døden” (2006) får provinsbyen Nykøbing lidet kønne ord med på vejen, når Romer genbesøger barndomsflækken i erindringen. I “Kort over Paradis” er den voksne forfatter flyttet til storbyen, men barndommen på Falster spøger stadig. Seneste roman, “Pigen i violinen”, handler kun i overført betydning om drengen fra Falster. Gennemgående for Romers bøger er en interesse for at komme til bunds i den egn og historie, som har formet ham som menneske såvel som at beskrive desillusionen som et moderne vilkår. En interesse, der har kostet ham både venner, nattesøvn og synet på det ene øje. 

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Knud Romer og hans forfatterskab.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Inspiration