Engelske film på filmstriben

Filmstriben: Bliv klogere på briterne

18.09.19
Brexit eller ej - bliv klogere på briterne i en perlerække af fantastisk gode britiske film på Filmstriben.

Der er gået mere end tre år siden, briterne ved en folkeafstemning sagde ja til at forlade EU. Brexit har lige siden fyldt rigtig meget i Europa. Briterne har nemlig endnu ikke forladt EU, og den seneste uge har vist, at der fortsat er et stykke vej, inden de britiske politikere bliver enige om, hvordan det skal foregå.
Uanset om Storbritannien er med i EU-samarbejdet eller ej, findes der masser af gode britiske film. På Filmstriben har vi et stort udvalg af film, der giver et billede af landet og dets folk.

Hvis du gerne vil vide mere om Brexit og have et hurtigt overblik, så er Faktalink en god indgang til emnet. Følg linket og bliv klogere på Brexit

This is England

Spillefilm, 1t 38min. Storbritannien, 2006 / drama
Den 12-årige Shane har mistet sin far i Falklandskrigen og mobbes i skolen. Et lyspunkt kommer, da en gruppe skinheads tager sig af ham, men et racistisk National Front-medlem får ham til at kæmpe mod den virkelige fjende, de fremmede, for at redde sin fars ære.
Find filmen her

Fodboldfeber

Spillefilm, 1t 39min. Storbritannien, 1996 / drama, komedier
Paul Ashworth er sportsidiot, nærmere betegnet superfan af fodboldklubben Arsenal. Da kæresten Sarah Hughes pludselig kommer ind i hans liv, er der i sagens natur et par enkelte omjusteringer og prioriteringer, der må ændres på. "Fodboldfeber" er den første i en række filmatiseringer af Nick Hornbys elskede romaner.
Find filmen her 

Billy Elliot

Spillefilm, 1t 39min. Storbritannien, 1996 / drama, komedier
11-årige Billy Elliot lever i en lille engelsk mineby, hvor der er strejke, så faderen er både uden arbejde og penge. Faderen ønsker, at Billy skal gå til boksning, men Billy vil meget hellere danse ballet.
Find filmen her 

Mit hjem i Hampstead

Spillefilm, 1t 43min. England, 2016 / komedier, kærlighed
'Mit hjem i Hampstead' er en sjov og livsbekræftende feel good-film om, at kærligheden findes de mest uventede steder og beviser én gang for alle, at alder ikke er en hindring for at starte helt forfra. Den amerikanske enkefrue, Emily Walker (Diane Keaton), bor ved den smukke hede Hampstead Village i London. Fra sit vindue ser hun et overfald på den excentriske eneboer, Donald (Brendan Gleeson), der har et primitivt men enestående hus i skoven. Emily opsøger ham og opdager, at der bag det barske ydre gemmer sig en charmerende og underfundig mand. Og da Donalds hus og liv i pagt med naturen er truet af et kommende storbyggeri, beslutter Emily sig for at kæmpe imod sammen med denne ualmindelige mand – en mand som hun måske endda kan blive forelsket i.
Find filmen her 

Jeg, Daniel Blake

Spillefilm, 1t 36min. Storbritannien, Frankrig, 2016 / drama
Daniel Blake har arbejdet som snedker i Newcastle det meste af sit 59-årige liv. For første gang nogensinde har han brug for hjælp fra staten efter at være blevet arbejdsløs pga. sygdom. Daniel møder Katie, der er enlig mor til børnene Daisy og Dylan. Katies eneste mulighed for at komme ud af et værelse på et hostel for hjemløse i London, er at takke ja til en smadret lejlighed i en fremmed by næsten 500 km væk. Daniel og Katie befinder sig i ingenmandsland, fanget i et velfærdsbureaukrati uden fleksibilitet eller medmenneskelighed. Deres venskab giver dem mod og styrke til at gå imod et sygt system. Filmen vandt Den Gyldne Palme ved Cannes Film Festivalen 2016.
Find filmen her 

Den usynlige kvinde

Spillefilm, 1t 47min. Storbritannien, USA, 2012 / kærlighed
Charles Dickens er på toppen af sin karriere i 1850'ernes London, da han møder Ellen Ternan, en ung skuespillerinde. Deres spirende forelskelse hindres af tidens puritanske indstilling og det faktum, at Dickens allerede er gift og far til 10 børn, men hans kreativitet blomstrer i samværet med den unge muse og snart er de to elskende på flugt.
Find filmen her 

Brassed off

Spillefilm, 1t 43min. Storbritannien, USA, 1996 / komedier, kærlighed
Det ser sort ud for arbejderne i den engelske kulmine-by Grimley i 1990'erne, da lukning af arbejdspladsen truer. Humøret holdes oppe af sammenholdet og dirigenten for minebyens hornorkester. En ny musiker i orkesteret sætter også stemningen i vejret.
Find filmen her 

Den dag på stranden

Spillefilm, 1t 45min. Storbritannien, 2017 / drama, kærlighed
Dorset, juli 1962. Det unge par på badehotellet er nygift, men bryllupsnatten ender som en smerteligt ydmygende affære for dem begge. Deres valg kommer til at mærke dem for livet.
Find filmen her 

Eastern promise

Spillefilm, 1t 40min. USA, Storbritannien, Canada, 2007 / drama
Jordemoderen Anna hvirvles ind i et voldeligt, kriminelt miljø i London, styret af den russiske mafiaboss Semyon og sønnen Kirill, da hun forsøger at finde frem til identiteten på en russisk kvinde, der døde under en fødsel.
Find filmen her 

Gensyn med Brideshead

Spillefilm, 1t 54min. Storbritannien, 2008 / drama
Da Charles Ryder møder overklassendrengen Sebastian Flyte , bliver han samtidig suget ind i et kompliceret familiedrama styret af aristokratiets konventioner og strenge katolske regler, som håndhæves benhårdt af Sebastians mor.
Find filmen her 

Filmstribens logo