Formidler Mathias Maagaard Jensen med de fem albums han anbefaler i artiklen.

Fem oversete albums fra 2020

Er du kørt fast i den gamle rille og mangler noget ny musik? Ja, så har 2020 allerede budt på en række fremragende albums fra artister, du måske ikke kender. Endnu.

Human Again af Jorja Chalmers (2020)
Australske Jorja Chalmers er saxofonist og keyboardspiller, og har turneret verden tynd med navne såsom Bryan Ferry, Roxy Music, Take That og Ting Tings. Men nu springer hun endelig ud som soloartist på albummet ‘Human Again.’ Et album som nærmest er hjemsøgende, uhyggeligt i sin 80’er produktion. Hvis du kan lide Depeche Modes ‘Black Celebration,’ David Lynch og Tangerine Dream, så vil du elske Jorja Chalmers.

Bonny Light Horseman af Bonny Light Horseman (2020)
Bonny Light Horseman er noget så fedt som en folk-supergroup bestående af singer-songwriter Anais Mitchell, multi-instrumentalist/producer Josh Kaufman (The National, Hiss Golden Messenger) og Eric D. Johnson (Fruit Bats). Ved første lyt virker det hele måske lidt gammelt, stift og traditionelt. Sangene er genindspilninger af gamle standarder, så ja, det er en gammel opskrift. Men alligevel er sangene forsigtigt skåret fri fra fortidens støvede rødder og bragt op til nutiden. Der er en melankolsk harmoni og skønhed over den måde, sangenes univers er behandlet og indspillet på, som gør det nærværende og ømt.

Ind I Evigheden af Marc Facchini (2020)
Dansk/italienske sangskriver Marc Facchini har allerede hundredvis af koncerter bag sig, så måske har du allerede mødt ham. I januar udgav han sit fjerde soloalbum, 'Ind I Evigheden', som måske er hans bedste til dato. Marc Facchini skriver sange om krop, materie, telepati, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualitet, spiritualitet og død. Det er visesang, som står ganske bart, men som også får tankerne til at løbe, og man får lyst til at dykke ned i teksterne.

Seeking Thrills af Georgia (England) (2020)
Georgias gennembrud har ladet vente på sig, selvom hun er yderst talentfuld. Jeg tror dog på at 2020 bliver hendes år. Georgia er producer, sanger, sangskriver og trommeslager på sit nye album, ‘Seeking Thrills,’ som nok bedst kan beskrives som euforiske late-nite popsange, og flere af sangene er lavet på baggrund af hendes yderst aktive festliv, som hun måtte lægge på hylden for at skrive musik.

Dream On af Alice Boman (2020)
Debuten fra malmøske Alice Boman har ladet vente på sig, siden hun udgav sin første EP i 2014. Men nu er den her så, og den er præcis som den skal være. Produktionen er blevet pudset lidt mere til, der er drysset med 80’er synths og Alice Bomans skrøbelige stemme står samtidig stærkere. Og det klæder hele lydbilledet med lidt fornyelse i forhold til, hvad vi har været vant til. Det er et skønt lyt, man skal unde sig selv.

Inspiration