Feelgood - Bogcafé for filmelskere i Biffen

28.01.22
Bogcafé med fokus på filmatiserede bøger.

På årets bogcafe for filmelskere sætter vi spot på filmatiserede bøger, der giver dig smil på læben, solskin i hjertet og en enkelt tåre i øjenkrogen. Vi fortæller om hjertevarme romaner, der er humoristiske, opløftende og rørende på den gode måde. På det store lærred er det blevet til positive film, der for en kort stund kan give dig troen på det gode i verden tilbage – og det har vi ekstra meget brug for i denne tid. Det hele bliver forhåbentligt så hyggeligt, at du får lyst til at danse ud af biografen og hen på biblioteket for at låne filmene og bøgerne med hjem.

Peter Søholm, Tine Eggertsen og Jacob Skou Bæk fra Aalborg Bibliotekerne fortalte om bøgerne og viste udvalgte klip fra filmene på det store lærred.

Mary Ann Shaffer: Guernseys litterære kartoffeltærteklub

Forfatteren Juliet Ashton skrev vittige klummer i London-aviser under 2. verdenskrig. Hun savner nu i 1946 en ny retning i livet, og i denne brevroman oplever læserne, hvordan hun gribes af øen Guernseys historie, dens beboere og deres livsmod. Da hun kommer på besøg i en læsekreds på øen, ændres hendes liv for altid.

Lån bogen Guernseys litterære kartoffeltærteklub

 

John Irving: Æblemostreglementet

Om Homer Wells' opvækst på et hjem for forældreløse børn, der også er en fødsels- og abortklinik. Med grotesk humor skildres hans krogede livsbane og menneskene omkring ham. 

Lån bogen Æblemostreglementet

Jane Austen: Emma

Engelsk herregårdsroman fra begyndelsen af 1800-tallet om den smukke og velhavende Emma, der er så optaget af at spille Kirsten Giftekniv for andre, at hun er nær ved at forpasse sin egen chance for at opleve kærligheden.

Lån bogen Emma

Fredrik Backman: Britt-Marie var her

Britt-Marie er 63 og forlader efter 40 års ægteskab sin mand. Hun ender i en lille flække, hvor hun trods sin bedrevidenhed og sit rengøringsvanvid falder til og faktisk gør en forskel.

Lån romanen Britt-Marie var her

Se filmen Britt-Marie var her på Filmstriben

Nick Hornby : High Fidelity

Ejeren af pladeforretningen Championship Vinyl i Holloway, London, den 35-årige Robert bliver forladt af kæresten Laura. Han laver en Top 5-liste over sine tidligere kærestesorger og prøver at finde ud af, hvorfor forholdene gik galt, og hvordan han kan vinde Laura tilbage.

Lån bogen High Fidelity

Lån filmen High Fidelity på DVD

Michael Bond : Bjørnen Paddington

Fra Peru kommer bjørnen Paddington til London, hvor han møder familien Brown. De lader ham bo hos sig, men det er sin sag at have en bjørn boende.

Lån serien Bjørnen Paddington 

Se filmen Paddington på DVD eller på Filmstriben

Tags